Marta Milans

Marta Milans

Osobnostcsfd.cz

Herečka

19. dubna, 1982, Madrid, Madrid, Španělsko

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2023

Shazam! Hněv bohů

Film - Dobrodružný, Komedie, Fantasy, Akční


2022

Stoyan

Film - Horor, Thriller


2020

White Lines

Seriál - Mysteriózní, Drama

Žáci Midasovi

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2019

Shazam!

Film - Dobrodružný, Komedie, Fantasy, Akční

Molo

Seriál - Drama


2018

Asher

Film - Krimi, Drama


2017

Čaroděj ze země lží

Film - Drama

Vergüenza

Seriál - Komedie


2016

No Tomorrow

Seriál - Drama


2015

Ministerstvo času

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi


2014

Případy pro Lauru

Seriál - Mysteriózní

Killer Women

Seriál - Western, Drama


2013

Zmizení Eleanor Rigby: On

Film - Drama, Romantický


2012

Devoured

Film - Horor, Thriller, Drama


2011

Stud

Film - Drama


2010

Plavba smrti

Film - Thriller


1999

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama


1988

American Experience

Seriál - Dokumentární, Životopisný, Historický


Hostka

2018

Collider Live

Seriál - Talk-show

Životopis

Marta Milans je španělsko-americká televizní a filmová herečka a také profesionální houslistka, která se narodila ve španělském hlavním městě Madridu, ale která vyrůstala společně se svojí rodinou na španělském ostrově Ibiza. Její otec je obchodník jménem Alfonso Perez-Andujar, který vlastní bio sýrovou farmu v Santa Gadea ve Španělsku. Její matka je hospodyně jménem Marty Cavestany a její sestra je Gadea Perez-Andujar. Její sestra se také zabývá obchodem a má vlastní značku šperků. Její bratr se jmenuje Sander Andujar a pomáhá otci v jeho podnikání.

Ve věku tří let ji rodiče přihlásili na hudební akademii, kde se naučila hrát na housle. V raném věku snila o tom, že půjde do New Yorku, což se jí splnilo hned poté, co dokončila školní vzdělání na místní soukromé škole. Ještě jako teenagerka odjela do New Yorku na další studium a zapsala se na New York University, kde úspěšně dostudovala divadlo s dvojitým zaměřením na herectví a dějiny umění.

Marta Milans je v některých kruzích přezdívána jako „Spangelina“ kvůli její podobnosti s Angelinou Jolie a díky jejímu původu ze Španělska. Prvním filmem Marty byl v roce 2006 dramatický film Love in the Age of Dion. Marta zde ztvárnila postavu Carol, dávno ztracenou starou lásku jiné postavy, Frankieho Razziniho. V letech 2007 až 2009 hrála v krátkých filmech Luchador Love a Scandal. Hereččin průlom v kariéře přišel v roce 2012, kdy byla hlavní herečkou v hororovém dramatu Devoured, ve kterém ztvárnila postavu Lourdes. Za tento film získala ocenění na hororovém festivalu New York Horror Film Festival Award v kategorii Nejlepší herečka. Nejvíce se proslavila ve filmu Shazam!, kde ztvárnila Rosu Vasquez, pěstounskou matku titulní postavy.

Marta se narodila ve znamení Berana a měří 175 centimetrů. Mluví plynně španělsky, italsky, rusky, německy, portugalsky, francouzsky a anglicky. Jejím oblíbeným sportem je tenis. Marta je velmi aktivní na Instagramu a Twitteru. V minulosti měla vztah s Joshuou Sassem. Setkali se v roce 2016 při natáčení seriálu No Tomorrow a brzy spolu začali chodit. Téměř po dvou letech se pár rozešel kvůli neustálému tlaku a zasahování Kylie Minogue, která byla Joshuovou bývalou manželkou. Po rozchodu se soustředila na svou kariéru.

Její osobní život byl po rozchodu soukromější, protože nikdy neunikla žádná informace o jejím rodinném stavu. Herečka oznámila dne 13. března 2020, že se stala americkou občankou. Byla vychována jako křesťanka. Svůj volný čas tráví mezi Španělskem, New Yorkem a Los Angeles. Aktivně spolupracuje s neziskovou organizací Art of Elysium, která se zaměřuje na přinášení umění nemocným a vývojově postiženým dětem jak v Los Angeles, tak v New Yorku. Také ráda zpívá, je zkušenou cvičenkou jógy a podporuje fotbalový tým Real Madrid. Mezi její další záliby patří cestování a vaření. Jejím nejoblíbenějším jídlem jsou mořské plody a jako její top turistickou destinaci jmenovala Austrálii.

Tomáš "Trajektt" Troller

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.