Marcella Mariani

Marcella Mariani

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1956

Mai ti scorderò

Film - Drama


1955

Děvčata ze San Frediana

Film


1954

Vášeň

Film - Válečný, Drama, Romantický

Cantante misterioso, Il

Film

Donne e soldati

Film - Komedie, Válečný


1953

Villa Borghese

Film - Komedie, Povídkový, Drama

Siamo donne

Film - Komedie

Se vincessi cento milioni

Film - Komedie

Canzoni, canzoni, canzoni

Film - Muzikál

Životopis

I když bylo italské Miss Marcelle Mariani dopřáno pouhých devatenáct let, během krátké doby stihla natočit osm filmů, z nichž některé jsou známé dodnes. Pocházela z Říma a původně pracovala jako pokladní, do soutěže Miss Itálie v roce 1953 se přihlásila bez velkých ambicí a byla smířena s tím, že se vrátí ke své původní práci. Následoval ale úspěch a nakonec se stala italskou královnou krásy. Finále soutěže se konalo v alpském letovisku Cortina d’Ampezzo a korunku jí na hlavu posadil populární herec Alberto Sordi.

Skromná a krásná Marcella Mariani neunikla zájmu filmařů a již v roce 1953 se v roli sebe samotné objevila ve filmu JSME ŽENY (Siamo donne, 1953), ještě v témže roce se stihla mihnout v dalších dvou povídkových filmech, připomeňme alespoň snímek VILLA BORGHESE (1953). Marcellu Mariani herectví zaujalo a hodlala se zdokonalit, aby mohla nadále točit. Herectví studovala soukromě, kromě toho navštěvovala také slavnou filmovou školu Centro Sperimentale di Cinematografia.

Jedinou hlavní roli hrála ve filmu TAJEMNÝ ZPĚVÁK (Il cantante misterioso, 1954) režiséra Marina Girolamiho, jejím partnerem tu byl populární zpěvák Luciano Tajoli. Herecké obsazení svými půvabnými vrstevnicemi doplnila v Zurliniho komedii DĚVČATA ZE SAN FREDIANA (Le ragazze di San Frediano, 1955), objevila se také v hudebním filmu PÍSNĚ, PÍSNĚ, PÍSNĚ (Canzoni, canzoni, canzoni, 1953). Nejvýznamnější příležitost dostala od slavného Luchina Viscontiho v dramatu VÁŠEŇ (Senso, 1954). I když tu v roli prostitutky Clary dostala jen menší prostor, dokázala podat přesvědčivý výkon se zajímavou psychologickou studií.

Slibný rozlet ve světě filmu ukončila letecká tragédie v únoru 1955. Tehdy se vracela z filmového festivalu v Belgii, kde reprezentovala italskou kinematografii, letadlo s 29 cestujícími na palubě ale havarovalo krátce před přistáním v Římě na úpatí hory Monte Terminillo. Na vině byly špatné povětrnostní podmínky, ale i chyba posádky. Náraz do horského masivu nepřežil nikdo z cestujících. Marcella Mariani pět dní před svou smrtí oslavila devatenácté narozeniny.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.