John C. Reilly


(John Christopher Reilly)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 24.5.1965

Miesto Narodenia: Chicago, Illinois, USA

Herecká Filmografie:

  1. Kong: Ostrov lebiek (2017)  
  2. The Little Hours (2017)
  3. Spievaj (2016)  
  4. Homár (2015)  
  5. Il Racconto dei Racconti (2015)  
  6. Entertainment (2015)
  7. Kovboji (2015)  
  8. Life After Beth (2014)
  9. Strážcovia Galaxie (2014)    
  10. Bears (2014)
  11. Anchorman 2: The Legend Continues (2013)  
  12. Ralph Rozbi-to (2012)    
  13. 2012 Film Independent Spirit Awards, The (2012)
  14. Dictator, The (2012)    
  15. 8 (2012)
  16. Tim and Eric's Billion Dollar Movie (2012)
  17. Terri (2011)
  18. Carnage (2011)  
  19. Fight for Your Right Revisited (2011)
  20. Cedar Rapids (2011)

Režijná Filmografie:

  1. Odkaz vo fľaši (2016)    
 

...více

Životopis

Král vedlejších rolí, tak by se dal nazvat velmi talentovaný herec John C. Reilly, který se za šestnáct let své herecké kariéry objevil v téměř 40 filmech a je jedním z mála herců, který i navzdory mála hlavním rolím patří mezi nejúspěšnější své generace.

Začínal působením v Steppenwolf Theatre a filmovou kariéru zahájil roku 1989 malou rolí ve známém filmu Briana De Palmy z prostředí vietnamské války Oběti války, kde se objevil po boku Michaela J. Foxe a Seana Penna. S Pennem se pak objevil ještě ve svou následujících filmech – v průměrné komedii Nejsme žádní andělé a v dramatu Stav milosti. Následovala řada dalších, převážně nezávislých filmů, v nichž jen přihrával svým známějším kolegům, ale skutečně se s ním začalo počítat až v roce 1999.

Tehdy už se o něm docela vědělo, hlavně díky filmu Hříšené boogie, ale jak bylo míněno, skutečně se prosadil až snímkem Magnolia, kde dostal ze všech zúčastněných (např. Tom Cruise nebo Julianne Moore) vůbec nejvíce prostoru a nutno podotknout, že v roli čestného policisty John doslova zazářil. Následovalo několik spíše průměrných filmů (Nepolíbená, Hodná holka, Hra snů) a ve velkém stylu se John vrátil v roce 2002, kdy si zahrál trochu prostoduchého, ale hodného manžela Renée Zellwegerové v muzikálu Chicago, podobnou roli ztvárnil i v Hodinách (kde se opět sešel s Julianne Mooreovou) a nakonec se převedl ve Scorseseho velkofilmu Gangy New Yorku, kde se objevil spolu s Leonardem DiCapriem a Danielem Day Lewisem. Za zmínku jistě stojí i fakt, že se tato trojice snímků ještě společně sešla v boji o Oscara za nejlepší film (Chicago dokonce zvítězilo a jen tak mimochodem, John byl za tuto roli nominován na Oscara).

V posledních dvou letech se objevil např. v průměrné „sandlerovce“ Kurs sebeovládání, v dalším Scorseseho počinu Letec nebo v hororu Temné vody. Tak přejme tomuto herci do budoucna hodně zdaru.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.