Brian Gilbert

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2013

A Long Way from Home

Film - Drama, Romantický


1976

Pouť zatracených

Film - Drama


1974

The Carnforth Practice

Seriál - Drama


Režisér

2002

Zjevení

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller


1997

Oscar Wilde

Film - Životopisný, Drama, Historický


1994

Tom a Viv

Film - Životopisný, Drama, Romantický


1991

Bez dcerky neodejdu

Film - Thriller, Drama


1989

Smith and Jones in Small Doses

Seriál - Komedie


1988

Splněné přání

Film - Komedie, Rodinný, Fantasy


1986

Sharma and Beyond

Film


1984

The Frog Prince

Film - Komedie, Drama, Romantický

Životopis

Brian Gilbert je filmový režisér. Narodil se v Anglii a jako dítě žil v Austrálii, kde hrál ve filmu. Vrátil se do Anglie ve věku čtrnácti let a dokončil zde své vzdělání na Oxford University.

Jako profesionální herec začal až v roce 1979, kdy se připojil k Národnímu filmu a k televizní škole jako student režie. Šlo mu to dobře a dostal nabídku na první amatérský film, producent David Puttnam ho okamžitě pověřil napsáním a režírováním celovečerního filmu pro Channel Four v 80. letech. Odtamtud šel do projektu FROG PRINCE (Žabí princ) v roce 1984, francouzsko-anglické co-produkce.

Následně působil v Hollywoodu a Velké Británii, režie SPLNĚNÉ PŘÁNÍ v roce 1988, a v roce 1990 - BEZ DCERKY NEODEJDU, který byl natočen podle skutečné události a kde hrála Sally Field hlavní roli Betty Mahmoody.

O čtyři roky později přišel film TOM & VIV kde hrál Willem Dafoe a Miranda Richardson, příběh básníka T.S. Eliota z prvního manželství, nominovaný na 2 Oskary. Pak následoval film OSCAR WILDE v roce 1997, v hlavní roli Jude Law a Stephen Fry, založený na biografii Richarda Ellmanna a Wilde. V roce 2002 natočil ZJEVENÍ, v hlavní roli Christina Ricci. Napsal a režíroval dokumentární film v roce 2005 LORD HAW-HAW: PORTRAIT OF FANATIC pro UK a Irskou televizi, režie divadelní verze hry Mary Kenny, kde hrál Mel Smith, a produkoval Daniel Jewel, na festivalu v Edinburghu. V současné době je pravidelným hostem na Národní filmové a televizní škole.

Master "Nivenx" of Hell

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.