Jérôme Pradon

Jérôme Pradon

Osobnostcsfd.cz

Herec

3. června, 1964, Boulogne-Billancourt, Paříž, Île de France, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2017

Liga spravedlnosti

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Fantasy, Akční

Výkupné

Seriál - Krimi, Drama, Akční


2006

Trafalgar

Film - Dokumentární, Historický


2002

Paradisco

Film - Krátkometrážní, Muzikál


2000

Vatel

Film - Životopisný, Drama, Romantický

Jesus Christ Superstar

Film - Muzikál

Tanečnice

Film - Drama


1999

Simon Sez

Film - Komedie, Akční

Aristocrats

Seriál - Drama

La Jeune Fille et la Tortue

Film - Krátkometrážní, Muzikál, Romantický


1998

Soukromá válka

Film - Drama, Romantický

Belle grand-mère

Film

Crimes en série

Seriál - Krimi, Thriller


1995

Les Misérables in Concert

Film - Muzikál


1994

Sharpova rota

Film - Dobrodružný, Válečný, Historický


1993

Běda mi!

Film - Komedie, Drama


1991

Cas de divorce

Seriál - Drama


1986

L'Été 36

Film


1982

Marcheloup

Seriál

Životopis

Tento francouzský zpěvák a herec se narodil 3. června 1964 na pařížském předměsí Boulogne-Billancourt. Nejprve studoval herectví na Cours Florent v Paříži a poté pod dohledem profesionálů Johna Strasberga a Sarah Eigermanové. Herecký debut si odbyl rolí v Goldoniho komedii na festivalu v Avignonu v roce 1984.

V oblasti muzikálové debutoval v roce 1991 rolí Mariuse v „Bídnících“ autorské dvojice Boublil a Schönberg. V tom momentu mu bylo okamžitě jasné, že jeho budoucím polem působnosti musí být hudební divadla. Po Bídnících pokračoval ve spolupráci s Boublilem a Schönbergem a v Londýně účinkoval v jejich muzikálu „Miss Saigon“. Po tomto úspěchu se dostal i do zámoří, přesněji do Toronta, kde hrál titulní roli v muzikálu „Napoleon“. Po návratu do Francie se připojil ke společnosti Compagnie Roger Louret a hrál v například v muzikálu Stephena Sondheima „Assassins“. Na divadelních podiích byl k vidění například v „Cyranovi z Bergeracku“ nebo „Andromaché“. V roce 1995 se zúčastnil velkého koncertu „Bídníků“ u příležitosti deseti let jejich uvádění v londýnské Royal Albert Hall. V následujících letech se vrátil ke Boublilovi a Schönbergovi v jejich muzikálu „Martin Guerre“ (ověnčeného cenou Laurence Oliviera) a stal se tak jediným hercem, který zářil ve všech třech muzikálech této význačné dvojice. V roce 2000 se zúčastnil znovuuvedení zmodernizované verze kultovního rockového muzikálu JESUS CHRIST SUPERSTAR v partu vypravěče celého příběhu, rozporuplného Jidáše Iškariotského. Tento muzikál byl oceněn mezinárodní cenou Emmy. V roce 2003 byl nominován na cenu Laurence Oliviera za ztvárnění šógunovy matky a francouzského admirála ve hře „Pacific Overtures“. Také se znovu vrátil k muzikálu „Jesus Christ Superstar“ na skandinávském turné, tentokrát v roli krále Heroda. V divadle Noela Cowarda v Londýně si zahrál Aragorna ve hře „Pán Prstenů“ na motivy legendární trilogie J. R. R. Tolkiena (2007).

Účinkoval v množství televizních pořadů a seriálů. V roce 1999 se objevil v seriálu BBC „THE ARISTOCRATS“. Zahrál si v krátkém filmu produkovaném Lucem Bessonem nebo hlavního záporáka v jednom dílu seriálu KUNG FU: LEGENDA POKRAČUJE (během svého účinkování v Napoleonovi). Objevil se i v na Oskara nominovaném filmu VATEL (2000). Svůj pěvecký talent projevil v krátkometrážním muzikálovém snímku autora Stéphana Ly-Cuonga, PARADISCO (2002). Podílel se také na francouzském dabingu filmu FANTOM OPERY (2004).

Během svojí kariéry také Jérôme mnohokrát spolupracoval s tvůrci rozhlasových pořadů „Friday Night Is Music Night“ a „Somewhere In The Desert“ nebo v rámci Mezinárodního dne hudby. Sám napsal tři písně na album „Jean Guidoni Tigre de Porcelaine“ i pro svůj vlastní singl „Tendrement“ (1987). Má v plánu vydat vlastní desku stylově sestávající zejména z rockových a techno písní.

Dagmar "Morien" Pokorná

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.