Steve Buscemi

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

9.0/10 (1 hlas)

Herec, Režisér,  

Narodený: 13.12.1957

Miesto Narodenia: Brooklyn, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. The Death of Stalin (2017)
  2. Baby šéf (2017)  
  3. Transformers: Posledný rytier (2017)  
  4. Norman (2016)    
  5. Hotel Transylvánia 2 (2015)  
  6. The Ridiculous 6 (2015)  
  7. Time Out of Mind (2014)  
  8. The Cobbler (2014)  
  9. 70th Annual Golden Globe Awards, The (2013)  
  10. Dospeláci 2 (2013)
  11. Príšerky: Univerzita (2013)    
  12. Kúzelníci (2013)    
  13. 64th Primetime Emmy Awards, The (2012)
  14. On the Road (2012)  
  15. Hotel Transylvánia (2012)    
  16. Rampart (2011)    
  17. Fight for Your Right Revisited (2011)
  18. 68th Annual Golden Globe Awards, The (2011)
  19. Portlandia (2011)
  20. Bob's Burgers (2011)

Režijná Filmografie:

  1. Sestrička Jackie (2009)
  2. Interview (2007)  
  3. Lonesome Jim (2005)  
  4. Baseball Wives (2002)
  5. Väznica (2000)  
  6. Sopranovci (1999)
  7. Oz (1997)
  8. Trees Lounge (1996)  
  9. Zločin v uliciach (1993)
  10. What Happened to Pete (1992)
  11. 'Gator Bait II: Cajun Justice (1988)
  12. 'Gator Bait (1974)
 

...více

Životopis

Tvář New Yorského rodáka (*1957) se zaryje do paměti komukoliv, kdo ho ve filmu zahlédl. Někdo s tak výraznými fyzickými a charakterními rysy se jen tak nevidí a vidět nebude. Vykulené oči, kouty ve vlasech, zuby jako noty na buben. A stejně jeden z nejoblíbenějších herců posledních let.

Už během posledního roku na střední škole se chtěl stát hercem a navštěvoval hodiny herectví s Johnem Strasbergem. Začínal v divadle, kde hrál či psal scénáře. A věřte nebo ne, i když vypadá spíše jako žhář, byl New Yorským hasičem v letech 1980-1984, kdy si zahrál první filmovou roli.

Začátky byly velice velice těžké, zdlouhavé a Steve dostával většinou "štěky". Hrál dělníky, popeláře i mrtvého pasáka a postavičky se jmény jako Nick, Fred, Eddy či Ted. Po osmiminutovém filmečku Jima Jarmusche COFFEE AND CIGARETTES II se objevil ve známějších filmech. A právě role ve filmech POVÍDKY Z NEW YORKU Woodyho Allena, KRÁL NEW YORKU Abela Ferrary nebo MILLEROVA KŘIŽOVATKA bratří Coenů ho začali dostávat na světlo.

Těch nepatrných postav s velikým charakterem si všímalo více a více lidí. A všiml si také Quentin Tarantino a postavu Mr.Pinka dal místo chtivého Michaela Madsena právě Steveovi. 1990 - GAUNEŘI. Dalo by se to brát jako zlom kariéry, ale u Buscemiho zlom kariéry nikdy nenastal. Nikdy se ani nestal hercem rozsáhlých rolí a skvěle placenou hvězdou ( ne, že by si hlavní roli nezahrál), ale stal se oblíbeným a zajímavým. Kdo by si nevzpomněl na Garlandského řezníka z CON AIR, spermona v ARMAGEDDONU, skvěle odehraného Seymoura z PŘÍZRAČNÉHO SVĚTA, nebo srdcaře Donnyho v BIG LEBOWSKI. Z novějších připomenu snad básníka Winslowa - Burtonova VELKÁ RYBA ("Nebe je modrý. voda je mokrá, Spectre je bezva..."), zopakovaného číšníka v Jarmuschově znovunatočeném KAFE A CIGÁRA nebo McCorda z Bayova OSTROVA.

Stevea Buscemiho si na plátně musíme vážit a vychutnávat, protože je většinou jisté, že tam dlouho nepobude. Ale co jisté je, že bude excelovat a stoprocentně nás pobaví.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.