Ekin Cheng

Ekin Cheng

Osobnostcsfd.cz

Herec

4. října, 1967, Hongkong

100%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2022

Shen xiao shan bi qiu

Film - Komedie, Sportovní


2021

Xi wan tian tuan

Film - Komedie, Drama


2018

Operace Gold

Film - Krimi, Akční

Legends of the Three Kingdoms

Film - Mysteriózní, Romantický, Fantasy, Akční


2016

IGirl meng qing ren

Film - Komedie, Romantický


2015

Koi Suru Vampire

Film - Drama, Romantický

Quan li kou sha

Film - Komedie, Sportovní, Akční


2014

Horseplay

Film - Komedie, Krimi

Fen shou 100 ci

Film - Komedie, Romantický

Just Another Margin

Film - Komedie


2013

Zachraňte generála Yanga

Film - Dobrodružný, Životopisný, Drama, Historický


2012

Wo lao po m gou cheng II: gong m sheng xing

Film - Komedie, Romantický


2011

Dong cheng xi jiu 2011

Film - Komedie

Wu jia zhi bao

Film - Komedie


2010

Once a Gangster

Film - Komedie, Krimi, Akční

Crossing Hennessy

Film - Komedie, Romantický


2009

Bojovníci bouře

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Kamui, ninja na útěku

Film - Drama


2008

Pravidlo č. 1

Film - Horor, Krimi, Thriller, Akční

Qin mi

Film - Drama, Romantický


2007

Sum yuen

Film - Horor


2006

Wo yao cheng ming

Film - Komedie, Drama

Tian xing zhe

Film - Krimi, Drama, Akční


2005

Smrtící úchylka

Film - Krimi, Akční

Hou bei tian xin

Film - Komedie, Romantický


2004

Si wang xie zhen

Film - Horor

Liu zhuang shi

Film - Komedie

A ma you nan

Film - Komedie, Krimi


2003

Krotitelé upírů

Film - Dobrodružný, Horor, Komedie, Fantasy, Akční

Dvojitý úder

Film - Thriller

Pao zhi nu peng you

Film - Komedie, Romantický


2002

Wo lao po wu gou cheng

Film - Komedie, Romantický

Dang nan ren bian cheng nu ren

Film - Komedie

Second Time Around

Film - Sci-Fi, Drama, Romantický


2001

Legenda o Zu

Film - Fantasy, Akční

Pěst pomsty

Film - Sci-Fi, Akční

Kdo s koho 2

Film - Komedie, Krimi, Drama

Šin čó kjó rjo: Condor Hero

Seriál - Romantický, Fantasy, Akční, Animovaný

Jiu long bing shi

Film - Drama, Akční


2000

Zabijáci z Tokia

Film - Komedie, Drama, Romantický, Akční

Duel

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Fantasy, Akční

Bad boy te gong

Film - Komedie, Akční

Lung feng

Film - Drama

Sheng zhe wei wang

Film - Krimi, Thriller

Those Were the Days

Film - Krimi, Romantický

La shou hui chun

Film - Komedie


1999

Jung wa ying hong

Film - Dobrodružný, Drama, Romantický, Akční, Historický

Lie huo zhan che 2 ji su chuan shui

Film - Thriller, Akční


1998

Feng yun xiong ba tian xia

Film - Dobrodružný, Fantasy, Akční

Gu huo za: Hong Xing Shi San Mei

Film - Drama

98 Gu huo zai: Long zheng hu dou

Film

Huan yin te gong

Film - Thriller


1997

Ai shang 100% ying xiong

Film - Komedie, Akční

97 Gu huo zi: Zhan wu bu sheng

Film - Drama, Akční


1996

Gu huo zai: Ren zai jiang hu

Film - Akční

Gu huo zai 2: Meng long guo jiang

Film - Drama, Akční

Gu huo zai 3: Zhi shou zhe tian

Film - Drama

Bai fen bai gan jue

Film

Bai fen bai yan 'Feel'

Film


1995

Miao jie gu shi

Film

Bu dao de de li wu

Film - Komedie


1994

Nan er dang ru zun

Film - Komedie, Drama

Ren yu chuan shuo

Film - Komedie, Romantický, Fantasy

Shen long du sheng zhi qi kai de sheng

Film - Komedie

Xin ying xiong ben se

Film - Drama, Akční

Feng chen san nu xia

Film


1993

Evil Cult - Tajemství Kung-Fu

Film - Fantasy, Akční

Chao ji xue xiao ba wang

Film - Komedie, Sci-Fi, Akční

Zhui nan zi

Film - Komedie


1992

Ying chao nu lang 1988 zhi er: Xian dai ying zhao nu lang

Film - Drama, Romantický


1991

The Confidence Men

Seriál - Drama

Beyond Trust

Seriál - Drama

Beside the Seaside, Beside the Sea

Seriál - Drama


1987

Young Beat

Seriál - Drama

Cheng ji si han

Seriál - Drama

Životopis

Celým jménem Ekin Cheng Yee-Kin je hong-kongský herec a zpěvák kantopopu. Ekin znamená v kantonštině nudle. Další části jeho jména by se daly přeložit jako kypícím zdravím, ačkoliv mu rodiče takto při výběru jména přáli, ve skutečnosti musí nosit kontaktní čočky. Nicméně za posledních 15 let Ekin patří k často obsazovaným hercům, je skutečně nemožné sledovat asijskou kinematografii a nenarazit na jeho působení. Začal napřed hrát v tv reklamách během střední školy, poté nastoupil na školu bojových umění televizní společnosti TVB. O rok později, ale raději přešel do třídy herectví. Záhy začal hrát v různých televizních sériích nebo pořadech pro děti.

První filmovým debutem se stal snímek GIRL WITHOUT TOMORROW z roku 1992. V tomto obodobí prakticky až do roku 1996 nehrál v žádném úspěšnějším filmu, byl znám pro svoje úspěchy na poli hudby. Jelikož figuroval na předních místech žebříčků IFPI někdy i na prvním místě. Byl korunován na pátého krále kantopopu. Jeho hudební kariéra pokračovala do roku 2004, tehdy vydal poslední album, v roce 2007 se krátce objevil jako host na koncertu zpěváka jménem Leo Ku.

Ekinovo působení ve světe filmu dostalo ten správný impulz až v roce 1996. Tehdy se objevil v prvním díle série o světě triád YOUNG AND DANGEROUS, kterou režíroval Andrew Lau, později s ním spolupracoval na dalších filmech. Ekin si samozřejmě zahrál i v dalších pokračováních a jeho kariéra i sláva prudce stoupala. V roce 1998 přišel wuxia snímek podle stejnojmeného komiksu THE STORM RIDERS, který v tržbách naprosto zastínil i pozdější hit TYGR A DRAK. Ekinovým hereckým kolegou zde byl Aaron Kwok, Sonny Chiba a herečka Qi Shu. V tom samém roce si zahrál s Kelly Chen ve film HOT WAR. V roce 1999 je k vidění v kungu-fu filmu A MAN CALLED HERO a ve snímku s tématikou pouličních závodů THE LEGEND OF SPEED, kde si poprvé zahraje s Cecilií Cheung, později se setkají ještě v několika filmech. O rok později si zahraje v šestém a posledním dílu YOUNG AND DANGEROUS: BORN TO BE KING.

Jestliže někteří tvrdí, že Ekinovo zlaté období bylo během let 1996 - 2000, tak právě od roku 2000 počet zajímavých filmů a rolí jen rostl, byť ne vždy měl šťastnou ruku při výběru a objevil se i ve filmech průměrné nebo nevalné kvality. V roce 2000 si zahrál v komedii HELP!!!, z nemocničního prostředí, kterou režíroval Johnnie To. Opět se zde setkal s Cecilí Cheung. Která ostatně účinkovala, stejně jako Ekin, v kriminálně špionážní komedii TOKYO RAIDERS, kde si hlavní roli střihnul Tony Leung Chiu Wai. Dalším filmem stojící za zmínku je THE DUEL, v tomto tradičně pojatém wuxia filmu hraje Andy Lau, Vicky Zhao, Nick Cheung. Rok 2001 byl mimořádně úspěšný. Ekin si zahaje v komediálním romantickém dramatu se sci-fi prvky SECOND TIME AROUND, které produkoval Johnnie To, Ekinovou partnerkou byla znovu Cecilia Cheung, která ten samý rok s Ekinem hrála i ve fantasy Tsuie Harka ZU WARRIORS. Tento film byl nabitý hvězdami - Luis Koo, Kelly Lin, Zhang Ziyi, veterán bojových umění Sammo Hung a o akční choreografii se postrala špička oboru Woo Ping Yuen. Ekin byl tom samém roce vybrán do hlavní role akční detektivky/komedie RUNNING OUT OF TIME 2, kterou režíroval stejně jako první díl dobře známý Johhnie To. Ve filmu uvidíme známe tváře studia Milkyway Image jako je třeba Kelly Lin, Ching Wan Lau a Suet Lam.

V roce 2002 si zahraje v romantické komedii MY WIFE IS EIGHTEEN s tehdy málo známou herečkou Charlenne Choi. O rok později si s Ekinem zahraje v akčním snímku TWINS EFFECT, kde působil jako režisér akčních scén hvěda bojových umění Donnie Yen. Ve filmu si zahrál Anthony Wong, Edison Chen, nakrátko se v něm mihnul i Jackie Chan. Dále si zahrál v dramatu FLOATING LANDSCAPE, kde účinkuje v hlavní roli Karena Lam. Stihne v ten samý rok i akční thriller Bennyho Chana HEROIC DUO, kde si zahraje s Leon Laiem a Karen Lam. V roce 2004 se znovu sejde s Charlene Choi v akční komedii Dannyho Panga LEAVE ME ALONE, kde má Ekin dokonce dvojroli. V roce 2005 hraje s Karen Lam v romantické komedii IT HAD TO BE YOU. Dalším působením pro rok 2005 je akční krimi Bennyho Chana DIVERGENCE. Sešlo se zde hodně známých jmen: Aaron Kwok, Daniel Wu, Eric Tsang, Angelica Lee. V roce 2007 opět hraje ve filmu Dannyho Panga, hororu DEATH FOREST. Jeho partnerku zde hraje Qi Shu. Pro rok 2008 účinkuje v akčním thrilleru s prvky nadpřitrozena RULE NUMBER ONE, kde je jeho parnterem vycházející hvězda hong-kongského filmu Shawn Yue. Zahrál si ten samý rok v romantickém drama CLAUSTROPHOBIA, kde je jeho patrnerkou už poněkolikáté Karena Lam, režisérkou tohoto spíše konverzačního a minimalistického díla je Ivy Ho, která je jinak scénaristkou a hlavně autorem námětů pro mnohé filmy(COMRADE ALMOST A LOVE STORY, JULY RHAPSODY, JADE GODDES OF MERCY, AND I HATE YOU SO) atd.

V roce 2009 bude Ekin k vidění v akčním fantasy spektálu bratří Pangů THE STORM WARRIORS, půjde o pokračování filmu THE STORM RIDERS z roku 1998. Dále si zahraje menší roli v japonském akčním filmu s nindžovskou tématikou KAMUI GAIDEN. Ekin jako mnoho jiných hvězd je zapojen do ochrany životního prostředí. Zabývá se prostředím oceánů. Ekin nemá rád pozornost novinářů, byl jimi často pronásledován pro svůj soukromý život. Možná i proto vydal v roce 2006 svoji biografii 'Looking Into Ekin's Eyes" dočkala se tří vydání a překladu do japonštiny v roce 2007. V současnosti se chystá ke sňatku s Yoyo Myung. Ekin má jako hobby počítačové hry, sport, počítače. Ekinova flimografie je velmi rozsáhlá vynechal jsem celou řadu filmů a zejména seriálů. Ekin je považován za jednoho z nejcharismatičtejších, nejlépe vypadajících a nejoblíbenějších herců Jihovýchodní Asie. Například po několika tv sériích s Nadií Chan byli vyhlášeni jako jeden z nejskvělejších párů všech dob, které se kdy objevili na televizních obrazovkách. Oblíben je Ekin také v Číně, Japonsku a samozřejmě Hong Kongu bezpochyby k tomu přispěla i jeho úspěšná hudební kariéra. Doufejme, že si bude v budoucnu vybírat pečlivě už jen kvalitní filmy i série a řídit se heslem, že méně je někdy více.

Pavel "Vavča" Vaverka

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.