Cecilia Cheung

Cecilia Cheung

Osobnostcsfd.cz

Herečka

24. května, 1980, Hongkong

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2019

You Ling Fei Che

Film - Akční


2018

Love Won't Wait

Seriál - Rodinný, Drama, Romantický


2012

Nebezpečné známosti

Film - Mysteriózní, Drama, Romantický

Ying zi ai ren

Film - Drama, Romantický

He dong shi hou 2

Film - Dobrodružný, Komedie, Drama, Romantický, Historický


2011

Yang men nu jiang zhi jun ling ru shan

Film - Akční, Historický

Zui qiang xi shi

Film - Komedie

Ji su tian shi

Film - Akční

Wu jia zhi bao

Film - Komedie


2006

Ye man mi ji

Film - Komedie, Fantasy, Akční

Di liu ling yi ge dian hua

Film - Drama

Zui ai nu ren gou wu kuang

Film - Komedie, Romantický


2005

Úpis

Film - Romantický, Fantasy, Akční, Historický

Xi ma la ya xing

Film - Drama


2004

Bílý drak

Film - Komedie, Akční

Wang jiao hei ye

Film - Krimi, Drama

Xing gan dou shi

Film - Komedie, Romantický


2003

Da ji lao

Film - Thriller, Drama, Akční

Wang bu liao

Film - Drama

Lao shu ai shang mao

Film - Komedie, Romantický, Akční

Love Under the Sun

Film - Hudební, Krátkometrážní

Jue zhong hao nan ren

Film - Komedie


2002

Wo jia you yi zhi he dong shi

Film - Komedie

Jue shi hao B

Film - Komedie

Second Time Around

Film - Sci-Fi, Drama, Romantický


2001

Shaolin fotbal

Film - Komedie, Sportovní, Akční

Legenda o Zu

Film - Fantasy, Akční

Pailan

Film - Drama, Romantický

Wu Yen

Film - Komedie, Fantasy

Qing mi da hua wang

Film - Komedie, Romantický

Ba la ba la ying zhi hua

Film - Hudební, Komedie, Drama, Romantický

Lao fu zi 2001

Film - Akční, Animovaný


2000

Zabijáci z Tokia

Film - Komedie, Drama, Romantický, Akční

Shi er ye

Film - Romantický

La shou hui chun

Film - Komedie


1999

Cesta na trůn komedie

Film - Komedie, Drama, Romantický

Xing yuan

Film - Komedie, Romantický

Lie huo zhan che 2 ji su chuan shui

Film - Thriller, Akční


1996

Dexterova laboratoř

Seriál - Komedie, Rodinný, Sci-Fi, Animovaný

Životopis

Tato rodačka z Hong Kongu, pochází z rodiny čínského otce, její matka je napůl Číňanka/Britka. Po rozvodu rodičů byla v útlém věku poslána k tetě do Austrálie, kde žila do svých čtrnácti let. Cecilia hovoří kantonsky, mandarínsky, anglicky. Její debut před kamerou přišel v roce 1999, kdy účinkovala v reklamě na citrónový čaj. Okamžitě si jí všiml režisér, herec, scénarista, producent, bavič Stephen Chow. Cecilia se objevila v jeho filmu THE KING OF COMEDY. Ten samý rok dostala hlavní roli ve snímku Fly To Me Polaris. Ze svůj výkon v tomto filmu byla nominována na cenu Golden Bauhinia pro nejlepší herečku a ve stejné kategorii byla nominována na Hong Kongskou filmovou cenu, nakonec získala cenu pro nejlepšího nováčka. V roce 1999 zahájila Cecilia svoji kariéru zpěvačky, ve které pokračovala do roku 2005 a patřila k nejprodávanějším interpretům. V roce 2000 si zahraje ve filmu Tokyo Raiders po boku Tonyho Leunga a Ekina Chenga. V tom samém roce se objeví ve filmu HELP!!!, který natočil Johnnie To, jejím kolegou je opět Eking Cheng, který si v roce 1999 zahrál s Cecilií v akčním thrilleru LEGEND OF SPEED 2.

Rok 2001 je pro Cecilii velmi nabitý, zmiňme aspoň to nejdůležitější. Ve filmu Tsuie Harka LEGENDA O ZU v roce 2001, má Cecilia jednu z hlavních rolí, jejím partnerem je opět Ekin Cheng. Dalším filmem je komedie EVERYDAY IS VALENTINE, kde si zahraje s dobře známým hercem Leonem Laiem (Fallen Angels,Volavka III, A Hero Never Dies atd.). Rok 2001 je pro ni velmi úspěšný úspěšný, neboť si zahrála hlavní roli v korejském filmu FAILAN, který získal na Deauville Asian Film Festival tři ceny. V roce 2002 je bezpochyby její nejlepší účinkování k vidění ve filmu SECOND TIME AROUND, tento snímek proplouvá úspěšně žánry drama, romance, sci-fi a komedie. Snímek obdržel od Společnosti Hong Kongských filmových kritiků cenu Film of Merit. V roce 2003 má Cecilia šťastnou ruku při výběru filmů. Napřed se objeví ve filmu RUNNING ON KARMA, který natočil Johnnie To a jejím partnerem je zde slavný Andy Lau. Dále má hlavní roli v realistickém drama LOST IN TIME. Za první flm získá nominaci na nejlepší herečku v rámci Hong kongských fimových cen. Od Společnosti Hong Kongských filmových kritiků, získá cenu pro nejlepší herečku za svůj výkon v Running On Karma. A Hong Kongská filmová cena pro nejlepší herečku jí taktéž neunikla v roce 2003, získala ji za film Lost In Time. V roce 2004 si Cecilia zahraje v temném krimi ONE NIGHT IN MONGOK a za svůj výkon je nominována na Hong Kongskou filmovou cenu pro nejlepší herečku.

Poté si Cecilia vybírá spíše komediální role. V roce 2004 je to parodická kung-fu akce WHITE DRAGON. V roce 2005 se Cecilia objeví ve výpravné koprodukční pohádce WUJI, kterou natočil Kaige Chen, film získal nominaci na Zlatý Glóbus v roce 2006 za nejlepší cizojazyčný film, speciální cenu poroty v roce 2007 na portugalském festivalu Fantasporto. Dalším zajímavým kouskem v její filmografii je film HIMALAYA SINGH, který si nepokrytě utahuje z Bollywoodu a jeho klišé. Její posledním filmem je drama z roku 2006 THE 601ST PHONE CALL. Poslední dva roky nebylo o Cecilii slyšet v souvislosti s filmem. Dostala se do hledáčku médií pro vztah se svým nynějším manželem - Nicholasem Tse, se kterým má od roku 2007 syna. A začátkem roku 2008 si "vychutnává" pozornost médií kvůli skandálu s explicitními fotografiemi, do něhož je zapletena ona, Edison Chen, a řada jiných hereček. Přesto doufejme, že se Cecilia Cheung zanedlouho opět objeví na zlatém nebo stříbrném plátně, mnohokrát prokázala svůj herecký talent v žánrově rozdílných rolích.

Pavel "Vavča" Vaverka

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.