Bdělé oko veřejnosti

Bdělé oko veřejnosti65

Filmcsfd.cz

The Public Eye

USA, 1992, 99 min

Krimi, Thriller, Drama, Romantický

Bdělé oko veřejnosti

Bdělé oko veřejnosti: hd.1080p
HD

Hlavní postavou temného příběhu z roku 1942 je Leon Bernstein, nezávislý fotograf, který ve čtyřicátých letech pracuje pro noviny New York City. Svůj život zasvětil práci, křižuje ulicemi s policejním rádiem připevněným pod palubní deskou auta a přenosnou temnou komorou v kufru. Dokáže tak rychle a úspěšně dorazit na místa zločinů často dřív než policie, a udělat fotky zločinů, nehod, gangsterů, zasahujících policajtů nebo třeba i politiků, které pak okamžitě doručit novinám. Je stejně zadobře s policajty i s lumpy, do ničeho se neplete, pouze fotografuje.

Je v tomto oboru považován za nejlepšího a jeho schopnost dorazit na místo činu dříve než konkurence a dokonce dříve než policie mu vysloužila přezdívku "Velký Bernzini". Potíže nastanou ve chvíli, kdy ho na základě jeho schopností a znalostí požádá atraktivní majitelka exkluzivního manhattanského nočního podniku Kay Levitz, aby jí pomohl proti mafiánovi, který si říká Portofino a dělá si po smrti jejího manžela nárok na její podnik. Bernstein, který nikdy neměl u žen příliš velký úspěch, je okouzlen její krásou a nabídku navzdory svým zásadám přijme.

Tvrdí sice, že je to dobrá příležitost získal další dobré fotky, ve skutečnosti je však ženou okouzlen a zamiloval se do ní. Začne pátrat, ale zanedlouho muže najde mrtvého ve svém vlastním bytě. Informuje policii, ale sám se stane hlavním podezřelým z vraždy. Navíc se ukáže, že o případ se zajímá také FBI a velmi zajímá také mafiánské bosy. Bernstein postupně odhaluje složité spiknutí kolem přídělového systému na benzín zavedeného v době druhé světové války, do kterého je zapletena mafie a vláda a na jehož pozadí zuří válka dvou mafiánských rodin. Odhalí a vyfotografuje gangstera Sala, patřícího k rodině Farinelli, který je informátorem soupeřící rodiny bose Spoleta. Pod pohrůžkou prozrazení, od něj získá nejen informaci o tom, že Levitz byl zapleten do šmeliny s benzínem, ale také slib, že ho včas upozorní na místo, kdy a kde Spoleto zmasakroval bose konkurenční mafiánské rodiny. Vzápětí je však Sal zabit a Bernstein se má stát obětí najatého vraha.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.