Stříbrný kalich

Stříbrný kalich59

Filmcsfd.cz

The Silver Chalice

USA, 1954, 142 min

Drama, Romantický

Stříbrný kalich

Stříbrný kalich: hd.1080p
HD

Někteří kritikové o devětadvacetileté hvězdě tohoto filmu říkali, že vypadá jako Marlon Brando. Bylo to ale srovnání, které mělo vzít brzy za své, protože Paul Newman záhy oslnil svým osobitým pronikavým talentem. Na plátně debutoval v biblické sáze ve stylu Quo vadis či Roucha, situované do Říma v období raného křesťanství, jejímž hrdinou je nešťastný sochař, prodaný do otroctví a váhající mezi zbožňující manželkou (Pier Angeli) a rafinovanou svůdkyní (Virginia Mayo) – a také ohrožovaný ve své práci mocichtivým kouzelníkem (Jack Palance), jež chce zničit křesťanství a stát se novým Mesiášem. Ve Stříbrném kalichu hrají i Lorne Greene, E.G. Marshall a blonďatá Natalie Wood, srdcem filmu je ovšem Newman. Jak správně předpověděl režisér Victor Saville: “Tohoto mladého muže čekají velké věci.”

křesťanství, starověký Řím


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - 2 komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.


bea.fricova10_10
bea.fricova10_10
27. března 19:11
DVD-rip je z ulozto.cz vymazany. Jak je mozne, ze AVI s ruskymi titulkami nevymazu ale so slovenskymi alebo ceskymi DVD-rip je skoro vzdy vymazany?
jan.skrivan_81
jan.skrivan_81
28. března 10:47
@bea.fricova10_10
Uvidíme časem, jestli to bude trvalý trend na ulozto nebo náhoda. Zda souvisí s posledními zprávami, že chce server provozovat oficiální videopůjčovnu. Podle csfd film vyšel u nás na dvd, tak proto důvod na výmaz souboru ?