Unesená: Příběh Elizabeth Smartové

Unesená: Příběh Elizabeth Smartové57

Filmcsfd.cz

The Elizabeth Smart Story
Unesená: Príbeh Elizabeth Smartovej

USA, 2003, 89 min

Drama

33%

Unesená: Příběh Elizabeth Smartové

Unesená: Příběh Elizabeth Smartové: hd.1080p
HD

Vzrušující příběh čtrnáctileté Elizabeth Smartové, která byla unesena v noci z 5. na 6. června 2002 z ložnice předměstského rodinného domu v Salt Lake City v Utahu, kde spala se svou sestrou. Únos vyvolal v USA velkou pozornost médií a veřejnosti. Televizní stanice vysílaly celé týdny záběry z rodinné videotéky, na nichž hezká blond dívka hrála na harfu, běhala po pláži nebo grilovala, s výzvou o podání informace, kdo ji uvidí. Rodina vypsala odměnu 250 000 dolarů za jakýkoli údaj vedoucí k jejímu nalezení. Policie prověřovala na 16 tisíc oznámení, ale bezvýsledně. Úspěšný byl až zásah v březnu 2003, kdy devět měsíců po Elizabethině únosu upozornili na podezřelého muže obyvatelé městečka Sandy.

Nalezení živé oběti únosu po tak dlouhé době je poměrně vzácné a lze ho považovat v podstatě za zázrak. S případem se však pojí i to, že první zadržený podezřelý zemřel ve vyšetřovací cele na krvácení do mozku dřív, než policie stačila zjistit, že s únosem nemá nic společného.

Elizabeth Smartová se vrátila do školy a do běžného života v kruhu své rodiny v září 2003. Z únosu, sexuálního útoku a loupeže byli obviněni Brian David Mitchell a jeho žena Wanda Barzeeová. V současnosti podstupují psychologické testy, které mají určit jejich duševní způsobilost.

dívka, únos, podle skutečného příběhu


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.