Mužská záležitost

Mužská záležitost82

Filmcsfd.cz

Męska sprawa

Polsko, 2001, 26 min

Krátkometrážní, Drama

Mužská záležitost

Mužská záležitost: hd.1080p
HD

Bartek Idczak žije s mladším bratrem v prosté rodině. Otec je nezaměstnaný a matka vydělává peníze tím, že doma kompletuje panenky. Bartek je kapitánem úspěšného fotbalového mužstva starších žáků. Ve škole mu to moc nejde a mezi vzorné žáky také nepatří. Jeho žákovská knížka je plná poznámek. Bartek se sice snaží ji doma schovávat, ale když ji jeho otec objeví, čeká ho krutý výprask, který na jeho těle zanechává četné modřiny.

Trenér fotbalového mužstva je na své svěřence velmi přísný. Bartkovým jediným opravdovým kamarádem je přestárlý pes Ocásek v psím útulku. Mužstvo finišuje před finálovým utkáním. Trenér přináší klukům nové dresy. Všichni se na ně s nadšením vrhnou a převlékají se do nich. Bartek ne. Ví, že kdyby se svléknul, byly by vidět modřiny od otcova výprasku. Trenér mu vyhrožuje, že jestli se nepřevlékne, nezařadí ho do finálového družstva. Bartek se raději nechává vyhodit ze sestavy, než aby se před ostatními převléknul. Trenér se rozhodne promluvit si s Bartkovým otcem. Ukazuje se, že Bartkův otec byl také fotbalista, a tak jsou s trenérem jedna ruka. Zdá se, že se vše obrátilo v dobré.

Bartek má na svém oblečení dres a před ostatními spoluhráči paroduje trenéra. Když se objeví trenér, přikazuje Bartkovi, aby svléknul dres. Bartek to odmítá, ale trenér trvá na svém a dres z Bartka svléká násilím sám. Všimne si však děsivých modřin na jeho těle. Ptá se ho, kdo mu je udělal. Bartek potupen až na dno své duše však jen vzlyká. Krutou pravdu se trenér dovídá od jednoho spoluhráče. Ponížený Bartek utíká. Zamkne se v psím útulku do kotce svého jediného přítele Ocáska. Trenér se znovu vypraví k Idczakům. Bartkův otec si myslí, že se zase bude jednat o nějakou družnou návštěvu, ale trenér mu začne hned „fyzicky domlouvat“. Potom se trenér rozběhne s Bartkovým bratrem do psího útulku za Bartkem. Ten sedí na zemi zamčený v Ocáskově kotci. Trenér se nejprve všemožně snaží Bartka přesvědčit, aby otevřel. Chlácholí ho, vyhrožuje mu. Nakonec však pochopí a pokorně se mu omlouvá.

psi, učitel, domácí násilí


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.