Four Sons

Four Sons

Filmcsfd.cz

USA, 1940, 89 min

Válečný, Drama

Four Sons

Four Sons: hd.1080p
HD

Sledujeme rodinu matky Bernové (Eugenie Leontovich)‚ jejíž muž padl v první světové válce, a jejích čtyř synů. Nejprve se rozvíjí příběh Anny (Mary Beth Hughes), která se schází s Chrisem (Don Ameche), ale pak ji získá jeho bratr Karl (Alan Curtis). O svatební noci je odvolán kvůli tajným politickým záležitostem a Chris vyslechne obsah jeho jednání o nacistické pomstě určitým lidem. Snaží se je varovat, ale nestihne to, je zabit starosta, další jsou zatčeni, Chris je při přestřelce zraněn a navíc postřelí jednoho z útočníků. Do města má přijet Vůdce vyznamenat své pomocníky včetně Karla. Anna coby věrná manželka udá Chrise. Joseph (Robert Lowery), který odjel do USA, přemlouvá matku a Fritze (George Ernest), který už v Hitlerjugend od 12 let cvičí se zbraní, aby přijeli za ním. Matka přemlouvá těhotnou Annu, aby s ní odjela do USA a zachránila sebe i dítě. Jak se Anna rozhodne?
Hollywoodská reakce na aktuální dění v Evropě si tentokrát vybrala Československo. Film Archieho Maya je melodramatickým remakem němého filmu Johna Forda, ve kterém bavorská matka posílá syny bojovat za Německo do první světové války a ztrácí jednoho po druhém, ale čtvrtý uprchne do USA.

zrada, 2. světová válka, vojáci, matka, syn, nacisté, nacismus, bratři, válka, vražda, svatba, smrt, New York, sourozenci, vlak, emigrace


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.