Sex Traffic

Sex Traffic67

Filmcsfd.cz

Kanada, Velká Británie, 2004, 90 min

Krimi, Drama

Sex Traffic

Sex Traffic: hd.1080p
HD

Elena a Vara Visinescuovy jsou dvě mladé, hezké Moldavanky, které celou svou duší touží po životě, jaký znají z časopisů a filmů. Jenomže místo toho mají jen každodenní otročinu v místním cukrovaru a vyhlídku, že se z toho marasmu do smrti nevyhrabou. Přitom v Londýně by si za měsíc vydělaly tolik, co tady za rok, mohly by posílat peníze domů a ještě by poznaly svět. Kdo by takové šanci odolal, pokud by se mu nabídla? A na ně dvě se to štěstí usmálo. Možná že starší a zkušenější Elena může mít nějaké pochybnosti, ani ona si však nedokáže uvědomit nebezpečí, do něhož se po hlavě vrhají. A ta nabídka je až příliš lákavá...

Dvoudílný britský film se pokouší rozkrýt zákulisí jednoho z nejšpinavějších a nejodpornějších - zároveň však i nejvýnosnějších - byznysů naší doby, který dosáhl obrovského rozkvětu po pádu komunismu v evropských zemích. Stovky, tisíce mladých žen a dívek sotva odrostlých dětským střevíčkům opouštějí v touze po lepším životě své domovy, aby vzápětí skončily jako sexuální otrokyně v barech a bordelech celé Evropy. A jen mizivému procentu z nich se podaří uniknout tomu prokletí a vrátit se do normálního života.
Snímek režiséra Yatese je mimořádně otevřenou, krutou a působivou obžalobou společnosti, která něco podobného dopouští. Získal také celou řadu prestižních mezinárodních cen. Za všechny uveďme jen sedm cen BAFTA, Prix Italia či Zlatou nymfu MTF Monte Carlo pro představitelku Eleny Anamariu Marincaovou, (která mimochodem stála v tomto filmu vůbec poprvé v životě před kamerou) atd. atd.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.