Láska bez bariér

Láska bez bariér49

Filmcsfd.cz

Milenci
Kochankowie
Lovers

Polsko, 2009, 51 min

Dokumentární

Láska bez bariér

Láska bez bariér: hd.1080p
HD

Mnoho lidí se stále vyhýbá kontaktu se zdravotně postiženými a přitom oni mají stejné touhy, potřeby a ambice jako každý z nás. V dokumentu z produkce polského HBO handicapovaní lidé s maximální otevřeností odhalují divákům mimo jiné i intimní sféru svých vztahů. Jak sami říkají, jejich sexuální aktivity nejsou ničím neobvyklým. Uvědomují si, že právě tato oblast jejich života vzbuzuje největší zvědavost.
Fascinující dokumentární film o lásce, přátelství a sexualitě lidí se zdravotním postižením. Jeho tvůrcem je Rafal Skalski, jehož režijním debutem byl snímek 52 procent.
Postižení jsou do jisté míry ve společnosti stále tabu. Mnoho lidí se kontaktům s nimi vyhýbá, nebo neví, jak se v jejich společnosti adekvátně chovat. Postižení však mají stejné sny, touhy, potřeby i ambice jako každý z nás.
Protagonisty dokumentu Rafala Skalského jsou lidé, kteří navzdory svému tělesnému handicapu žijí aktivně a plnohodnotně. Každodenním problémům se nevyhýbají, naopak se s nimi statečně vyrovnávají. Každý z hrdinů filmu má někoho blízkého. Krzys, upoutaný na invalidním vozíku, plánuje společný život se svou zdravou přítelkyní Olou. Nevidomý Grzegorz a postižená Ania si nedokážou představit život jeden bez druhého. "On je mýma nohama a já jeho očima," říká Ania. Plodem lásky tělesně postižené Eli a jejího zdravého muže Rafala je pětiletá dcera Wiktoria...
Postižení nemají pocit, že jsou jiní či dokonce horší než jejich zdraví spoluobčané. S maximální otevřeností odhalují divákům i intimní sféru svých vztahů. Jak sami říkají, jejich sexuální aktivity nejsou ničím neobvyklým. Uvědomují si, že právě tato oblast jejich života vzbuzuje největší zvědavost.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.