The Hoodlum Saint

The Hoodlum Saint

Filmcsfd.cz

USA, 1946, 91 min

Hudební, Drama

The Hoodlum Saint

The Hoodlum Saint: hd.1080p
HD

Baltimore vítá hrdiny z první světové války. Major Terry O'Neill (William Powell) ale záhy zjistí, že to až tak růžové není, jeho bývalé místo u novin je obsazené, majitelem je někdo nový a musí se snižovat náklady. Zbytek úspor padne na to, aby zaplatil pokuty za přátele zvané „Fishface“ (Rags Ragland) a „Three Finger“ (Frank McHugh). Dost zoufalý se rozhodne vniknout na svatební oslavu místní honorace, aby se konečně dostal k obchodníkovi Lewisovi J. Malberymu (Henry O'Neill). U vchodu popadne mladou Kay Lorrison (Esther Williams), obejme ji, políbí a spolu vejdou dovnitř. Pak sice dostane facku, ale když jí vše vysvětlí, je mu odpuštěno. Dokonce ho vezme ke svému strýci nakladateli Joe Lorrisonovi (Charles Trowbridge). Je z toho zaměstnání a slibně se vyvíjející vztah s Kay.
Po čase přejde Terry jinam a získá významné místo u Malberyho v New Yorku. Když se vrátí do Baltimore, potká zase Kay na svatbě, tentokrát ale jako nevěstu někoho jiného. Utěší ho zpěvačka v nočním klubu Dusty Millard (Angela Lansbury). Léta plynou a ovdovělá Kay se k Terrymu vrátí, nachází ale tvrdého a cynického člověka. Při pádu burzy v roce 1929 přijde Terry o všechno. Onemocní, ale zachrání ho kněz otec Nolan (Lewis Stone) a pod jeho vlivem se Terry obrací k Bohu. Najde cestu zpět? A co na to Kay a Dusty?


Hrají: William Powell, Esther Williams, Angela Lansbury, James Gleason, Lewis Stone, Rags Ragland, Frank McHugh, Slim Summerville, Louis Jean Heydt,  .....Roman Bohnen, Charles Trowbridge, Henry O'Neill, Matt Moore, Trevor Bardette, Addison Richards, Tom Dugan, Emma Dunn, Mary Gordon, Charles D. Brown, Gladden James, Dwayne Hickman, Chester Conklin, Frank Jenks, Harry 'Snub' Pollard, Will Wright, Byron Foulger, Russell Hicks, James Flavin, William H. O'Brien, Norman Leavitt, Paul E. Burns, Forbes Murray, William B. Davidson, Charles Wagenheim, Arthur Tovey, Harry Tenbrook, Harry Hayden, Stanley Andrews, William Newell, Nolan Leary, Cap Somers, Larry Steers, Jessie Arnold, James Conaty, Billy Engle, Stanley Blystone, Kit Guard, Joe Devlin, Hobart Cavanaugh, Paul Langton, Sarah Edwards, Jack Cheatham, Esther Howard, Heinie Conklin, Karin Booth, Eric Wilton, Jack Lambert, John George, Barbara Pepper, Leila McIntyre, Lee Phelps, Fred Toones, Robert Emmett O'Connor, Garry Owen, Charles Judels, Frank Orth, Frank McLure, Budd Buster, Howard M. Mitchell, Ruth Robinson, Jack Low, Theodore Lorch, Margaret Bert, Robert Emmett Keane, Al Murphy, Louis Mercier, Henry Sylvester, Fred Nurney, Helen Eby-Rock, Tom Coleman, Sam Finn, Betty Blythe, William 'Bill' Phillips, Georges Renavent, Phil Dunham, Lucille Curtis, Tom Dillon, Don Anderson, Billy Wayne, George M. Carleton, Charles Arnt

Režie: Norman Taurog

Scénář: Frances Marion, Frank Wead

Producenti: Cliff Reid

Kamera: Ray June

Střih: Ferris Webster

Scénografie: Cedric Gibbons, Edwin B. Willis

Kostýmy a make-up: Valles, Jack Dawn, Irene

Zvuk: Douglas Shearer

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.