Vesmír

Vesmír86

Seriálcsfd.cz

Hyperspace
Space

Velká Británie, 2001, 30 min

Dokumentární

Vesmír

Vesmír: hd.1080p
HD

1. Zrod života
První díl cyklu se zabývá zrodem naší planety a vytvářením předpokladů pro vznik života. Rekonstruuje události související s "velkým třeskem" a okolnosti, které souvisely s výskytem prvních živých organismů. Klade si také otázku, zda-li se podobná situace nemohla opakovat v jiných částech vesmíru.

2. Šance na přežití
Druhý díl je motivován poněkud katastroficky. Mnoho lidí považuje Zemi a život na ní za věčné jistoty. Historický vývoj vesmíru nás však musí vést k realistickému závěru, že věčnost je kategorií dosti iluzorní. V minulosti Zemi již několikrát málem zničily obří asteroidy, menší nás již vícekrát zasáhly a větší se čas od času pohybují v až hrozivé blízkosti. Jak tomu bude v budoucnu? Bude mít naše planeta, a my sní, i nadále takové "historické" štěstí?

3. Naše budoucnost
Třetí díl "Vesmíru" představuje "životadárné" Slunce v poněkud jiné roli, a to jako našeho potenciálního nepřítele. Pro svou záchranu bude muset lidstvo jednou Zemi opustit. Našim potomkům nezbude nic jiného než vyvinout nová kosmická plavidla a technické prostředky pro to, aby našli nový domov na jiné planetě.

vesmír


Hrají: Sam Neill

Režie: Luke Campbell

Hudba: Ty Unwin

Kamera: Steve Gray

Zvuk: Max Hensser

Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.