The International

The International64

Filmcsfd.cz

L'Enquête
Agent v ohrození

Německo, Francie, USA, Velká Británie, 2009, 118 min

Krimi, Thriller, Drama, Akční

100%

The International

The International: hd.1080p
HD

Clive Owen coby agent Interpolu Salinger a Naomi Wattsová v roli zástupkyně státního návladního Whitmanové se ve strhujícím politickém thrilleru z dílny německého filmového iluzionisty Toma Tykwera snaží odhalit spiknutí, které míří nebezpečně vysoko.
Renomovaný německý režisér Tom Tykwer si vysloužil vavříny v roce 1998 originálním thrillerem Lola běží o život, o pár let později se blýsknul vynikajícím dramatem Nebe s Cate Blanchettovou a mnozí si budou jeho filmový rukopis pamatovat i díky famóznímu fantasknímu dramatu Parfém: Příběh vraha. Do vod akčních thrillerů, situovaných do zákulisí vysoké politiky, však Tykwer vstoupil až v roce 2008, a to právě snímkem International. Jeho námět byl inspirován velkým finančním skandálem, jenž se odehrál na přelomu 80. a 90. let minulého století.
Clive Owen, vynikající britský herec známý například z Potomků lidí, zde hraje agenta Interpolu Louise Salingera, který se společně s manhattanskou zástupkyní státního návladního Eleanor Whitmanovou v podání Naomi Wattsové (Kruh, 21 gramů) snaží odhalit pozadí korupce v jednom z nejmocnějších finančních domů světa. Během svého pátrání po podezřelých finančních tocích, které je zavede do Berlína, Milána a Istanbulu, postupně přicházejí na to, že tahle hra míří mnohem výš, než kdokoli předpokládal. Z toho ale vychází také jednoznačný a znepokojující rezultát - účastníci spiknutí takového rozsahu se rozhodně nebudou štítit ničeho, jen aby jejich tajemství zůstalo skryto. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život.

agenti


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.