Dinosauři 3D

Dinosauři 3D60

Filmcsfd.cz

Dinosaurs Alive

USA, 2007, 40 min

Dokumentární

Dinosauři 3D

Dinosauři 3D: hd.1080p
HD

Dokumentární film „Dinosauři 3D“ odhaluje řadu tajemství a je plný fascinujících vědeckých poznatků ze života těchto tvorů, které ohromí diváky svým inovativním pohledem na pravěké plazy. A to nejen díky své projekční technologii, ale i vysoké vědecké odbornosti. Právě spojení technologie IMAX 3D a strhujícího příběhu dělá z tohoto snímku zcela výjimečnou podívanou.

Dinosauři byli prehistoričtí plazi, jejichž vzhled byl mnohotvárný. Někteří chodili po dvou, jiní po čtyřech, někteří měli drápy, jiní kopýtka, jedni plnou tlamu hrozivých zubů, druzí byli bezzubí a někteří se dokonce pyšnili jakoby kachními nebo papouščími zobáky.

Přidejte se k týmu vědců a pomozte jim hledat prastaré stopy v pouštích vzdáleného Mongolska i v pustinách amerického Jihozápadu a staňte se svědky vědeckých objevů!

Přední vědci z Amerického přírodovědeckého muzea Mike Novacek, Mark Norell a jejich studenti se spojili s filmaři z IMAXu, aby tak vytvořili ideální tým profesionálů po všech stránkách. Film Dinosauři 3D je vědecká expedice, která vám představí dominantní živočichy druhohor od nejstaršího dinosaura Coleophysise z období triasu až po nejmladší zástupce Oviraptory žijící v křídě. "Vracíme se do stejných míst jako naši předchůdci a úspěšně pokračujeme ve výzkumu dinosaurů" říká režisér Bayley Silleck. "Není to fikce Hollywoodského typu, jakým byl například Jurský Park, ale přinášíme vědecká fakta a poznatky, které jsou navíc podpořeny nejmodernějšími technologiemi", dodává režisér.

"Když jsem prvně dostal do rukou knihu o výpravě z roku 1920 vedenou Roy Chapman Andrewsem, byl jsem fascinován" říká režisér David Clark "Byla to historicky první výprava, která pro svá bádání použila morových vozidel (překrásné vozy Dodge s dřevěnými koly), a objevili během ní nejrozlehlejší naleziště dinosauřích ostatků, jaké kdy bylo nalezeno. Okamžitě jsem cítil, že nás tam čeká dobrodružství, které musí být uvedeno na plátna kin IMAX" dodává režisér.

Vydejte se po stopách výpravy z 20.let minulého století, která objevila bohatství ukryté v poušti Gobi. Na cestě vás budou provázet paleontologové, kteří vám vysvětlí a ukáží jak vznikají jedny z největších objevů v historii Země.

3D, dinosauři, IMAX


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.