Hannibal: Nepřítel Říma

Hannibal: Nepřítel Říma76

Filmcsfd.cz

Hannibal: Postrach Říma
Hannibal
Hannibal: Rome's Worst Nightmare

Velká Británie, 2006, 90 min

Dokumentární, Válečný, Životopisný, Drama, Akční, Historický

100%

Hannibal: Nepřítel Říma

Hannibal: Nepřítel Říma: hd.1080p
HD

Zrozen k pomstě. Předurčen k vítězství. Muž, jenž se stal legendou. Britský film o jednom z největších válečníků všech dob.
Je třetí století před naším letopočtem a Řím je nejmocnější velmocí starověkého světa. Každým dalším vítězstvím se zvětšuje jeho impérium, roste jeho moc. Je přesvědčen o své neporazitelnosti. O tom, že se mu nikdo nedokáže postavit do cesty. Ale v dalekém Kartágu, poraženém a poníženém, již vyrůstá chlapec, který se má stát jeho nejobávanějším nepřítelem. Chlapec, který se ve věku pouhých deseti let zavázal svému otci slavnou přísahou, že až dozraje v síle, vystoupí jako nepřítel proti Římu. Hannibal Barca, syn udatného Hamilkara, jenž se v čele svých vojsk marně snažil vzdorovat nadvládě Říma. A Hannibal svou přísahu dodržel. Dokázal to, co se jeho otci nepodařilo: dostat Řím na kolena.
Dokudrama britské BBC přibližuje divákovi život muže, který se plným právem řadí mezi největší vojevůdce všech dob, jakými byli Alexandr Veliký, Julius Caesar, Napoleon či Čingischán. Muže, jehož někteří považují za vůbec největšího vojenského stratéga, jaký kdy žil, a jehož taktika dodnes dokáže inspirovat armádní velitele. (Generál Norman Schwarzkopf ji například okopíroval v první Válce v Zálivu v roce 1990). Britským filmařům, vycházejícím jak z historických dokumentů, tak z nejnovějších vědeckých výzkumů a objevů, se podařilo nejen plnokrevně vykreslit postavu velkého válečníka se všemi jeho charakterovými rysy i pochybnostmi, ale i dobu, v níž žil a události, předurčující budoucí běh a vývoj světa.

dokudrama


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.