Zatracení

Zatracení49

Filmcsfd.cz

Zatratení
The Damned

Nizozemsko, Thajsko, Česko, 2002, 100 min

Drama

Zatracení

Zatracení: hd.1080p
HD

Příběh začíná na letišti, v Bandungu, abstraktním atraktivním městě kdesi v jihovýchodní Asii, kde je český turistický průvodce Tomáš Egermaier svědkem zatčení jedenadvacetiletého mladíka Patrika Lovického. Až v Čechách se dozví, že byl zatčen člověk, který se pokusil propašovat z Bandungu čtyři kilogramy heroinu. Egermaierovo překvapení je o to větší, když na ruzyňském letišti objeví na běžícím pásu igelitovou tašku s pěti videokazetami do kamery. Spolu s Egermaierem pak na videokazetách sledujeme příběh Patrika Lovického, jeho přítelkyně Eleny a její matky Michaely.

Příběh začíná v Praze, odkud se odvíjí přes Amsterodam až do Bandungu, kam je pozval Michaelin přítel, nigerijský obchodník Mike. Část děje se odehrává i na ostrově Ke Pahui, kde začíná podle zúčastněných ta pravá dovolená. Pro Patrika však na dlouhou dobu poslední. Na videu sledujeme Patrikův osud, kdy je za podivných okolností donucen k pašování narkotik. Poslední záběry videozáznamu Patrika Lovického končí na letišti, kde došlo ke zmíněnému zatčení. Paralelně s tímto videozáznamem sledujeme příběh Patrika Lovického v bandungském vězení. Tomáš Egermaier, dobrodruh a nadšenec pro vše nevšední, se rozhodne, že na vlastní pěst zjistí, jak k tomu, že Lovický drogu pašoval, vlastně došlo. Za pomoci svého asijského přítele Nunga, české úřednice Českých aerolinií paní Czerné, a v neposlední řadě konzulky Českého velvyslanectví v Bandungu Chalupské se pomalu dozvídá, co vedlo k Patrikovu zatčení. Poslední kousky skládačky dodá sám Lovický, se kterým se Egermaier ve vězení setká. Lovický však nemá ponětí, kde se nachází jeho přítelkyně Elena a její matka Michaela, která má s případem hodně co do činění.

Tomáš Egermaier se vrací do Čech. Nadále sledujeme osud Lovického v kruté věznici Bon-wong - jeho strasti i samotný boj o přežití, ale i přátelství k některým vězňům a k lidem "na druhé straně". Po nějaké době se Egermaierovi ozve Elena, která se mu po zhlédnutí videozáznamu snaží zapřít některé skutečnosti. Celý příběh, celý záznam natočený Patrikem Lovickým, má plno nejasných míst. Možná to nebylo úplně tak, jak se na první pohled zdálo...


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.