Konec dobrodružství

Konec dobrodružství69

Filmcsfd.cz

The End of the Affair

Velká Británie, 1955, 105 min

Drama

Konec dobrodružství

Konec dobrodružství: hd.1080p
HD

První filmové zpracování románu Konec dobrodružství 1951 britského spisovatele Grahama Greenea, který je částečně inspirován jeho vlastním milostným vztahem. V Londýně během II. světové války a těsně po ní se odehrává příběh milostného trojúhelníku spisovatele Maurice Bendrixe (Van Johnson), vdané Sarah Milesové (Deborah Kerr) a jejího manžela. Posedlostí, touhou a žárlivostí zmítaný Bendrix přesvědčený o tom, že jej milenka odvrhla kvůli jinému muži, si najímá soukromého detektiva, aby zjistil pravou příčinu konce jejich vztahu. Skutečnost, proč se žena se záchranu jeho života během bombardování vzdala lásky k němu a upnula se k Bohu, jej nečekaně zaskočí.

U nás je známější adaptace Hranice lásky režiséra Neila Jordana z roku 1999, která ovšem sází především na efektní retrostylizaci a eroticky dusnou atmosféru a přes výborné herecké obsazení nedosahuje myšlenkové hloubky původního románu.

podle knihy, 2. světová válka, tajemství, láska, lež, nevěra, posedlost, spisovatel, žárlivost, touha, Londýn, milostný trojúhelník, soukromý detektiv


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.