Divoká Afrika

Divoká Afrika85

Seriálcsfd.cz

Wild Africa

Velká Británie, 2001, 50 min

Dokumentární

Divoká Afrika

Divoká Afrika: hd.1080p
HD

Šestidílná série objevuje historii africké přírody a odhaluje fyzikální síly, které utvářely výslednou podobu různých typů životního prostředí. Africká divočina napříč více než dvaceti zeměmi ukazuje jedinečnou podobu tohoto kontinentu! K africkému nebi ční celá řada hor a pohoří. Od nejvyšší hory Kilimandžára přes starobylý marocký Atlas až k nejmladšímu vulkanickému útvaru Virunga. Svou osamělostí a extrémními klimatickými podmínkami skýtají africké hory ojedinělé prostředí pro výjimečné formy života.V zasněžených cedrových lesech se vyskytují makakové, půdy bohaté na minerály lákají slony i jeleny a v skrytých oblastech se zdržují horské gorily.

1. Divoká Afrika: Hory (Wild Africa 1: Mountains):
Šestidílná série objevuje historii africké přírody a odhaluje fyzikální síly, které utvářely výslednou podobu různých typů životního prostředí. Africká divočina napříč více než dvaceti zeměmi ukazuje jedinečnou podobu tohoto kontinentu! K africkému nebi ční celá řada hor a pohoří. Od nejvyšší hory Kilimandžára přes zarostlý marocký Atlas až k nejmladšímu vulkanickému útvaru Virunga. Svou osamělostí a extrémními klimatickými podmínkami skýtají africké hory ojedinělé prostředí pro výjimečné formy života. V zasněžených cedrových lesích se vyskytují makakové, půdy bohaté na minerály lákají slony i jeleny a v skrytých oblastech se zdržují horské gorily.

2. Divoká Afrika: Savana (Wild Africa 2: Savannah):
Šestidílná série objevuje historii africké přírody a odhaluje fyzikální síly, které utvářely výslednou podobu různých typů životního prostředí. Africká divočina napříč více než dvaceti zeměmi ukazuje jedinečnou podobu tohoto kontinentu! Savany patří k nejmladším prvkům africké krajiny. Jsou nejnovějším a nejdynamičtějším prostředím. Představují směsici zalesněných ploch a rozlehlých travnatých plání. Tato území jsou domovem celé řady živočichů. Nenasytní termiti slouží za potravu podobně žravým hrabáčům a bohatství travin je požehnáním pro stáda zeber a pakoní. Savany jsou místem, kde se život mohl rozvinout všemi směry.

3. Divoká Afrika: Pouště (Wild Africa 3: Deserts):
Šestidílná série objevuje historii africké přírody a odhaluje fyzikální síly, které utvářely výslednou podobu různých typů životního prostředí. Africká divočina napříč více než dvaceti zeměmi ukazuje jedinečnou podobu tohoto kontinentu! Některá místa v Africe jsou po dlouhou dobu téměř bez deště. Jako celek je kontinent spíše suchý a pouště převládají. Přesto se i v těch nejvyprahlejších částech najde život. Živočichové i rostliny si našli způsob, jak existovat v nehostinných podmínkách. Základní osou jejich bytí je čekání - čekání na správný čas, v němž se budou moci realizovat...

4. Divoká Afrika: Pobřeží (Wild Africa 4: Coasts):
Šestidílná série objevuje historii africké přírody a odhaluje fyzikální síly, které utvářely výslednou podobu různých typů životního prostředí. Africká divočina napříč více než dvaceti zeměmi ukazuje jedinečnou podobu tohoto kontinentu! Africké pobřeží se zformovalo před sto miliony lety při rozpadu původního superkontinentu Gondwana. Příroda na březích je nevýslovně pestrá. V pobřežních lesích se zdržují guarézy, mangrovníkové háje skýtají útočiště krabům. Teplejší vody s korálovými útesy jsou plné ryb, ve studených atlantských proudech se prohánějí lachtani a tučňáci, jejichž mláďata často slouží za potravu šakalům a hyenám. Tento svět extrémů je názornou ukázkou rozmanitosti oceánského klimatu.

5. Divoká Afrika: Džungle (Wild Africa 5: Jungle):
Šestidílná série objevuje historii africké přírody a odhaluje fyzikální síly, které utvářely výslednou podobu různých typů životního prostředí. Africká divočina napříč více než dvaceti zeměmi ukazuje jedinečnou podobu tohoto kontinentu! Džungle tvoří zelené srdce Afriky. Je to svět plný změn, nestálého klimatu a dravého života. Po celá tisíciletí jsou džungle zavlažovány prudkými dešti, řeky v nich se rozvodňují a zase vysychají, nesčetné množství stromů vyroste a padne. Každá změna je novou příležitostí pro živé tvory, do pralesních slonů až po malinké rybky. Džungli dominují rostliny, jež mohou přinášet živočichům nejen obživu, ale i zkázu.

6. Divoká Afrika: Jazera a řeky (Wild Africa 6: Lakes And Rivers):
Šestidílná série objevuje historii africké přírody a odhaluje fyzikální síly, které utvářely výslednou podobu různých typů životního prostředí. Africká divočina napříč více než dvaceti zeměmi ukazuje jedinečnou podobu tohoto kontinentu! Africké hory zachytávají mraky naplněné vodou a jejich vlivem se mění krajina, v níž se objevují nové vodní plochy a kanály. Spolu se světlem a teplem tvoří čerstvá voda ideální podmínky pro bohatý rozvoj života. Od dravých horských proudů přes obrovská jezera až k sezónním záplavám je voda rozhodujícím prvkem, jež může být životodárný i krutý...

zvířata, poušť, Afrika


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.