The Show-Off

The Show-Off

Filmcsfd.cz

USA, 1934, 77 min

Komedie

The Show-Off

The Show-Off: hd.1080p
HD

J. Aubrey Piper (Spencer Tracy) je úředníček na dráze, notorický vejtaha a mluvka. Jednoho dne náhodou zachrání na lodi člověka před utopením, získá si obdiv Amy Fisherové (Madge Fischer), ukecá i ji a vezmou se. Amy zařizuje byt a Aubrey seká dluhy za permanentních výkladů, co vše se mu podařilo a jak je skvělý. Pak to ale přestává fungovat, pro dluhy se musí přestěhovat k jejím rodičům a šéf ho vyhodí, protože udělal nějaký nesmyslný kšeft s pozemky. Jeho bratr Joe (Henry Wadsworth) vynalezne skvělý prostředek proti rzi a chce ho prodat za 5 000 dolarů. Aubrey jde do firmy a požaduje, aby Joe dostal 100 000 dolarů plus 50 % vlastnický podíl. Je vyhozen a nabídka Joeovi zrušena. 
Pak se ale zdá, že se vše obrací – nesmyslný pozemkový obchod se zdá docela ziskový, Joe dostane nabídku na 50 000 dolarů plus 20 %.
Aubrey má možnost vrátit se na svoje původní, nebo možná o něco lepší místo – ale – zase začne žvanit, že je to málo a že by si zasluhoval mnohem, ale mnohem více… Co s ním udělá jeho šéf, Joe a Amy? Co by si vlastně zasluhoval? Film podle populární stejnojmenné divadelní hry George Kellyho, dvakrát natočený v němé éře a pak ještě jednou v roce 1945. Je to také první film Tracyho pro Metro-Goldwyn-Mayer; byl jen na tento projekt zapůjčen studiem Fox a k MGM přešel až později.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.