Červené víno

Červené víno78

Filmcsfd.cz

Red Wine

Československo, 1972, 82 min

Rodinný, Drama

Červené víno

Červené víno: hd.1080p
HD

Osudy vinařské rodiny Habdžových na počátku 20. století. Slovenský seriál, natočený podle stejnojmenného románu Františka Hečka.
Příběh mladých manželů Kristíny a Urbana Habdžových začíná roku 1913 ve vinařském kraji jižního Slovenska. Urban se oženil z lásky, jeho otec však nevěstu nemá rád a nedá se obměkčit ani vzájemnou láskou manželů, ani svým krásným vnukem. Hrdý Urban se jednoho dne raději zadluží a z rodného domu odejde i s rodinou do malé vinařské vesničky Vlčindol. Zápas o vlastní živobytí začíná. Kristína je těhotná, na domě i na vinohradu je spousta práce a mezi sousedy ve Vlčindole také zůstalo několik starých bolestí...
Třídílný film podle románu Františka Hečka natočil v bratislavských studiích na Kolibě v roce 1972 slovenský režisér Andrej Lettrich. V hlavních rolích Kristíny a Urbana Habdžových si připomeneme skvělé slovenské herce Emílii Vášáryovou a Štefana Kvietika, v dalších rolích uvidíme např. Ivana Rajniaka, Zdenu Grúberovou, Karola Machatu, Zuzanu Kocúrikovou a mnoho dalších.

rodina, 1. světová válka, víno


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.