Goin' to Town

Goin' to Town

Filmcsfd.cz

USA, 1935, 74 min

Komedie, Muzikál

Goin' to Town

Goin' to Town: hd.1080p
HD

Zpěvačka v saloonu Cleo Borden (Mae West) zdědí po svém zavražděném snoubenci Buckovi Gonzalesovi (Fred Kohler) jeho majetek. Ten je obrovský, spadají do něj stáda dobytka, naftové pole (o které se stará anglický inženýr Edward Carrington (Paul Cavanagh), dostihová stáj a další.
Mae West si napsala scénář sama a podobně jako ve filmu I'm No Angel (1933) hraje ženu, která se snaží proniknout mezi horních deset tisíc, bohaté paničky ji nenávidí a milionáři obletují. Její zacházení s muži charakterizuje zasnoubení s Buckem – po jeho nabídce se rozhoduje ve hře v kostky, Mae prohraje a se zasnoubením tedy souhlasí. Jenže když přijíždí ve svatební den na jeho ranč, zjistí, že ho mezitím šerif zastřelil při krádeži dobytka. Když se jí nepodaří svést Carringtona, odjede na dostihy do Buenos Aires, kde pozná hazardního hráče Fletchera Coltona (Monroe Owsley) a když ten prohraje veškeré peníze, Mae si ho vezme za muže. Sice ho nemiluje, ale získá přes jeho rodinu přístup do vyšší společnosti. Kolem Mae se ale točí i další zajímaví muži a její anglická láska se mezitím stane britským lordem – že by se už nesetkali?
Místy western, místy skoro sociální drama a místy komedie, s muzikálovými vstupy od saloonu po operu (Samson a Dalila), typická dobová komedie zkušeného režiséra Alexandra Halla.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.