Znovunalezený život65

Filmcsfd.cz

To Live Again

USA, 1998, 90 min

Drama

Znovunalezený život

Znovunalezený život: hd.1080p
HD

Případy dlouholetého zneužívání vlastních dětí jsou sice poměrně vzácné, ale stávají se a vždy přitahují pozornost veřejnosti, jak ostatně dokázal i známý případ z české Kuřimi.
Americký televizní snímek Znovunalezený život (1998) líčí příběh dospívající Karen (Annabeth Gishová), kterou její matka držela v izolaci od útlého dětství, neboť se domnívala, že dcera vykazuje známky pomatenosti a mohla by ubližovat sobě i svému okolí. Po zákroku úřadů se dívka dostává do péče sociální pracovnice Iris Sayerové (Bonnie Bedeliaová), jež se vyrovnává se ztrátou vlastního dítěte a v pomoci těžce traumatizované Karen vidí možnost nalézt ztracenou životní rovnováhu. Vezme ji na svou farmu, kde se snaží vystrašenou dívku pomalu naučit základům mezilidské komunikace a chování. Rostoucí pouto mezi oběma ženami nedokáže narušit ani dívčina prostoduchá matka (Frances Sternhagenová), která se soudní cestou snaží o znovuzískání dcery do vlastní péče.
Americký režisér Steven Schachter pracuje převážně v televizi (je mj. držitelem dvou cen Emmy) a na jevišti. Ve filmu Znovunalezený život se soustředil především na vedení hlavních představitelek.
Pozoruhodnou hereckou kreaci předvádí zejména Annabeth Gishová, ale pozadu nezůstávají ani Bonnie Bedeliaová (známá jako manželka Bruce Willise v prvních dvou Smrtonosných pastech) a také významná divadelní herečka Frances Sternhagenová, která na relativně malém prostoru přesvědčivě ztělesnila umanutou Constanci, jež si vůbec neuvědomuje, co všechno své dceři způsobila.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.