Poslední z trojice hominidů

Poslední z trojice hominidů

Filmcsfd.cz

Last Trimate, The

Austrálie, 2008, 52 min

Dokumentární

Poslední z trojice hominidů

Poslední z trojice hominidů: hd.1080p
HD

V 60. letech pověřil legendární antropolog Louis Leakey tři ženy výzkumem a péčí o světové hominidy: Dian Fosseyová dostala za úkol studovat gorily a její vražda rukou pytláků vedla k natočení filmu „Gorily v mlze“; Jane Goodallové byli přiděleni šimpanzi a dodnes cestuje po světě, získává finanční pomoc a šíří o nich povědomí; a Biruté Galdikasová byla vyslána na Borneo, aby dokumentovala život orangutanů.
O 35 let později zde Biruté stále působí. Pracuje v táboře s náležitým názvem Leakey a provádí nejdelší výzkum zvířecího druhu, jaký kdy jediná osoba uskutečnila. Její úsilí je nepřekonatelné. Tento fascinující dokument natočený ve vysokém rozlišení přináší výpověď o jejím celoživotním boji za záchranu mizícího světa indonéských divokých orangutanů, jejichž přirozené prostředí ohrožuje nekontrolované odlesňování a palmové plantáže.
Pořad Poslední z trojice hominidů představuje minulost, současnost i budoucnost tábora Leakey na Kalimantanu očima doktorky Galdikasové a rovněž mapuje činnost programu Australian Orangutan Project v této oblasti.


Hrají: Mel Gibson

Hudba: Caitlin Yeo

Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.