Muž, který zachránil svět

Muž, který zachránil svět73

Filmcsfd.cz

The Man Who Saved the World
Человек, который спас мир
Čelověk, kotoryj spas mir

Dánsko, Lotyšsko, Rusko, USA, 2014, 110 min

Dokumentární

Muž, který zachránil svět

Muž, který zachránil svět: hd.1080p
HD

26. září 1983 se na sovětské vojenské základně spustil alarm upozorňující na vypuštění několika amerických balistických střel směřujících k Sovětskému svazu. Plukovník Stanislav Petrov se v rozporu s protokolem rozhodl varování satelitů nepotvrdit, a s velkou pravděpodobností tak zabránil spuštění jaderného protiútoku proti západnímu bloku. Později se ukázalo, že se jednalo o falešný poplach.
Polohraný dokumentární film Muž, který zachránil svět přináší divákům příběh noci, která mohla změnit dějiny, a mapuje také osudy zestárlého hrdiny, který žije v osamění v moskevském bytě – deprimovaný, bez přátel a kontaktu s rodinou. Petrov se s týmem dokumentaristů vydává na cestu do Spojených států, kde převezme cenu v OSN a setká se s několika americkými celebritami, včetně jeho nejoblíbenějšího herce Kevina Costnera. Ve filmu se dále objeví Walter Cronkite, Robert De Niro, Matt Damon a Ashton Kutcher.
V době, kdy opět roste napětí mezi východem a západem, je film vysoce aktuální a upozorňuje na nebezpečný potenciál jaderných arzenálů obou velmocí, které i po skončení Studené války zůstaly v pohotovostním režimu, schopné odpálit jaderné střely do několika minut.

hrdina, atomová bomba, studená válka


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.