Brazílie očima Michaela Palina

Brazílie očima Michaela Palina74

Seriálcsfd.cz

Brazil with Michael Palin
Po Brazílii s Michaelom Palinom

Velká Británie, 2012, 55 min

Dokumentární

Brazílie očima Michaela Palina

Brazílie očima Michaela Palina: hd.1080p
HD

Člen legendárních Monty Pythonů poznává krásy páté největší země světa.

1. Pouť z Afriky
Michael Palin, který navštívil Brazílii poprvé v životě, začíná svoji cestu na severovýchodě země, kde nacházíme i počátek současné moderní republiky. Právě zde vstoupil první Evropan na brazilskou půdu a setkal se s domorodci. Portugalci tam pak začali v ohromujícím množství dovážet otroky z Afriky. Směsice kultur, ras a náboženství ovlivnila hudbu, kuchyni, tanec, prostě celý tamní život.
Michael Palin se dále vydává do města Sao Luis, dějiště tradičního festivalu, ve kterém se mísí evropské a africké obřady v typicky brazilském duchu. V horkém a suchém vnitrozemí severovýchodní Brazílie se dostává i do země kovbojů, neboli vaquerios. V Salvadoru se zúčastní proslulého candomblé a pokusí se proniknout i do tajů afrického bubnování. Jeho pozornosti neuniknou ani místní speciality či spojení tance a bojového umění capoeira.

2. Cesta do Amazonie
Michael Palin pokračuje na své první cestě po Brazílii návštěvou domorodého kmene, který žije v neprostupném, hustém pralese. Kmen proslul válečnictvím i loveckým uměním a dlouho rovněž žil v relativním poklidu, než se právě tam objevila naleziště zlata.
Michael Palin se zajímá i o kdysi velmi důležitý kaučukový průmysl. Jeho pozornosti neunikne ani přepychová stavba Teatro Amazonas, která byla navržena Italy. Michael Palin zavítá i do jednoho z nejpozoruhodnějších míst v novodobých brazilských dějinách, které vybudoval ve dvacátých letech minulého století Henry Ford – do Fordlandie. Pak zamíří na jih proti proudu jednoho z největších přítoků Amazonky, kde byla založena rezervace pro deset domorodých kmenů. Druhý díl svého brazilského putování zakončí v hlavním městě Brasilii.

3. Cesta do Ria
Navštívená místa: Ouro Preto, Serra de Cipo, Rio de Janeiro

4. Výprava na jih
Navštívená místa: Paraty, Sao Jose dos Campos, Sao Paulo, Pomerode, Vodopády Iguazú

cestování


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.