Paradis pour tous

Paradis pour tous

Filmcsfd.cz

Paradise for All

Francie, 1982, 110 min

Komedie

Paradis pour tous

Paradis pour tous: hd.1080p
HD

Úředník pojišťovny Alain Durieux (Patrick Dewaere) se pokusí spáchat sebevraždu, neúspěšně. Je zachráněn a odvezen na psychiatrii, kde mu lékař Valois navrhne zbrusu novou vlastní léčbu „flashage", která ho zbaví úzkostí, stresů, starostí.
Vše funguje, Alain je veselý, usměvavý, v práci úspěšný, štěstí z něho vyzařuje. Ukazuje se, že všichni takto vyléčení jsou na tom podobně a jejich okolí začíná jejich neustálá vyrovnanost, usměvavost a klid štvát. Pod usměvavým povrchem „nových lidí" se skrývá necitelnost, která se postupně vynořuje, Alain například „pomůže" své matce, stejně jako svému kolegovi z práce, aby se zbavili břemene nešťastného života na tomto světě. I opice, které prošly léčbou, mají problémy se svým sociálním okolím.
Lékaře trápí jak problémy jeho pacientů, tak problémy léčby samé a rozhodně se projít stejnou terapií. Když společně přijdou za Alainovou ženou, aby ji také učinili šťastnou, shodí ho Jeanne v sebeobraně ze schodů a on si při pádu poškodí páteř. Šťastný lékař dostává stužku Čestné legie, Alain Durieux je vyznamenán řádem a dostane supermoderní invalidní vozík. Všichni tři pak nakonec šťastně žijí ve třech, Valois se miluje s Jeanne a Alain se na ně zblízka z vozíku šťastně usmívá.
Měsíc před premiérou filmu, posledního, který natočil, spáchal Patrick Dewaere sebevraždu.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.