Skryté dědictví

Skryté dědictví50

Filmcsfd.cz

The Inheritance

USA, 1997, 95 min

Drama

Skryté dědictví

Skryté dědictví: hd.1080p
HD

Tajemství, láska a podlé intriky v životě krásné schovanky.
Tak by se dal jednou větou vystihnout romantický televizní film natočený na motivy románu nejslavnější americké spisovatelky minulého století Louisy May Alcottové, jejíž rukopis byl objeven teprve nedávno, po téměř sto padesáti letech. Odehrává se v Massachusetts v sedmdesátých letech minulého století a jeho hrdinkou je krásná Edith Adelonová, sirotek, kterého se před lety ujal bohatý Henry Hamilton na přání svého zesnulého bratra. Edith vyrůstala společně s Hamiltonovu dcerou Amy a její největší vášní je jízda na koni. Poklidný život rodiny a hlavně samotné Edith se dramaticky změní ve chvíli, kdy dorazí Ida Glenshawová, která by si během tradičních dostihů ráda našla manžela. Z pozvaných hostů přichází v úvahu dva staří mládenci - James Percy a Frederick Arlington.
Její záměr se však začne velmi rychle hroutit. James totiž jako první potká plachou Edith a zamiluje se do ní. To se ovšem nelíbí ani mladému sloužícímu Louisovi, který dívku tajně miluje, ani Idě, v níž se probouzí zloba a žárlivost. Situace se vyhrotí, když Edith zachrání život Amy, která spadla z útesu, a stane všemi opěvovanou hrdinkou. Henry Hamilton jde dokonce tak daleko, že dívku pozve na ples, kam má podle tradice povolen vstup pouze panstvo. Ida zuří, protože zatímco James i Frederick obdivovali krásnou Edith, její vlastní pokus o flirt oba muži zcela ignorovali. Ani hostiteli, bohatému Arlissovi Johnstonovi, se však nelíbí, že Hamilton přivedl služku a také to dá jasně najevo. Ida, která vše vyslechne přesvědčí Edith, že musí z panství odejít, protože se stala pro rodinu zdrojem potíží a že by měla Jamese přenechat jí, protože nikdy nebude jednou z nich.
Ušlechtilá dívka souhlasí, protože nechce nikomu ublížit a vzdá se dokonce i Jamese, přestože ho hluboce miluje. Než však odjede, požádá ji Henry, aby se zúčastnila závodu místo Jamese, jehož kůň se zranil. Přestože odporuje tradicím, aby žena závodila, což dá panstvo patřičně najevo, Edith startuje, vyhraje a znovu se stane pro Hamiltonovy hrdinkou. Ida zuří a rozhodne se jednat. Nejprve se pokusí namluvit Jamesovi, že Edith dává přednost Frederickovi a když neuspěje, obviní dívku z loupeže klenotu, který ve skutečnosti ukradl Louis.

podle knihy


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.