Fred Ward


(Freddie Joe Ward)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 30.12.1942

Miesto Narodenia: San Diego, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. True Detective (2014)  
  2. 2 Guns (2013)    
  3. 30 Minutes or Less (2011)  
  4. Transport (2009)  
  5. Krycie meno: Farewell (2009)  
  6. Wild Stallion, The (2009)
  7. United States of Tara (2009)
  8. Exit Speed (2008)  
  9. Management (2008)  
  10. Chuť lásky (2007)  
  11. Posledná jazda (2004)
  12. 10,5 stupňa (2004)  
  13. Opičí agent (2004)  
  14. Realizing 'The Right Stuff' (2003)
  15. T-20 Years and Counting (2003)
  16. Coast to Coast (2003)
  17. Inkognito (2003)  
  18. Opustená (2002)
  19. Georgetown (2002)
  20. Dosť! (2002)  

Režijná Filmografie:

  1. Mỹ Nhân Kế (2013)    
  2. Ako sa zbiera lesné ovocie (2010)
  3. Hồn Trương Ba, da hàng thịt (2006)
  4. Don't Panic (1988)
  5. Don't Go Near the Park (1979)
  6. Belle d'amore (1970)
 

...více

Životopis

Měří 182 centimetrů a je ve znamení kozoroha. Byl ženatý se Silvií Ward se kterou má syna Djanga (po kterém je mimo jiné pojmenovaná jazzová kapela "Django Reinhardt"). Nyní šťastně žije s Marií-France Ward.

Jeho předci pocházeli ze skotsko-irských kořenů a indiánského kmene. Vyrůstal v Texasu, ve 13-ti letech mu zemřela matka a tak si ho k sobě do výchovy vzala teta z francouzské čtvrti New Orleansu. Tři roky sloužil u vojenského letectva, kde toho nechal a odešel studovat herectví do newyorského studia Herberta Berghofa. Vystřídal hodně zaměstnání, můžeme jmenovat například demoličního dělníka na stavbách, domovníka nebo dřevorubce na Aljašce.

Začátkem 70. let se vydal do Říma, kde účinkoval jako mim a daboval italské spaghetti westerny do angličtiny. Na konci roku 1975 se ale vrátil zpět do USA, kde se připojil k divadelnímu souboru "Magic Theatre", s nímž vystupoval po San Francisku v dramatech Sama Sheparda - Incoma a Andělské město.

Filmový debut před kamerou přišel v roce 1979 ve filmu D. Siegela - Útěk z Alcatrazu. Výrazně na sebe upozornil ve snímku Správná posádka. Jako všestranný herec byl a je obsazován do umělecky ambiciózních dramat, komediií (Bláznivá střela 33 a 1/3, Holka na roztrhání nebo Road Trip), hororů (Chvění, Chvění 2 a nakonec i do třetího pokračování Vrány).

V roce 1990 byl vybrán akčním filmovým magazínem do první desítky akčních filmových stár. Věnoval se amatérskému boxu. Jeho největším kamarádem je herec Ed Harris.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.