Michael Gruber

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér, Scenárista

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1998

Cats

Film - Muzikál


1997

Oz: The American Fairyland

Film - Dokumentární


1981

Hochhausgeschichten

Seriál - Rodinný


Režisér

2015

Pole Position

Seriál - Dokumentární


Scenárista

2011

Hubert a Staller

Seriál - Krimi


Host

1997

The 51st Annual Tony Awards

Seriál - Publicistický


1991

The 45th Annual Tony Awards

Seriál - Publicistický

Životopis

Narodil se 1.11 1964 v Cincinnati v Ohiu jako Michael Thomas Gruber, milujícím rodičům, jako nejmladší ze čtyř dětí. Má jednoho bratra a dvě sestry a jediný je umělecky zaměřený. V dětství se chtěl stát potápěčem a ve 14 letech se stal mezi svými vrstevníky druhý nejlepší na mistrovství světa. Však sport nebylo jediné po čem toužil, byl také ve sboru a bavilo ho od mala i hraní, hrál ve školním představení muzikálu Hello, Dolly!

Pak na universitě v Michiganu dostal atletické stipendium jako nadějný potápěč pro olympiádu což byl jeho největší sen. A i přesto ho ve dvaceti letech na olympiádu nepřijali, což byl velký zvrat pro jeho kariéru. Rozhodl se raději než potápění věnovat jeho milovanému herectví a přešel na hudební konzervatoř v Cincinnati, kde studovala také například Madonna. Začal se tedy věnovat herectví, zpěvu a tanci a v tom konečně našel skutečnou vášeň.

Z konzervatoře přešel na Broadway kde účinkuje dodnes, a má celkem široký repertoár her. Účinkoval například ve hře „Chorus Line“ kde po zazpívání písně „I can do that“ mu obecenstvo tleskalo několik minut. Také na Broadwayi v muzikálu "Cats" jako Munkustrap zlomil rekord nejčastěji hrané hry. Pak si ho Gillian Lynne vybrala pro onu roli Munkustrapa do filmové verze muzikálu CATS, což znamenalo zviditelnění pro něj jako herce. A na Broadwayi začal dostávat ještě více rolí.

Měří 180cm, záměrně nemluví o svém soukromí, a prohlašuje že úspěšný nemusí znamenat populární. Kromě tance, zpěvu a herectví se též věnuje psaní jak textů, tak poezie a stejně tak i hudby. Už řadu let spolupracuje s Jennifer Allen, například na třech různých muzikálech kterým napsal hudbu i texty. V Londýně, při natáčení filmové verze muzikálu CATS, ho v psaní podporoval Andrew Lloyd Webber a Webberova bývalá manželka zpěvačka Sarah Brightmanová.

josie "josieaddms" addams

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.