Vincent D'Onofrio film download online | Movie-download.cz

Vincent D'Onofrio


(Vincent Phillip D'Onofrio)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (1 hlas)

Herec,   

Narodený: 30.6.1959

Miesto Narodenia: Brooklyn, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Prianie smrti (2018)
  2. Kruhy (2017)  
  3. Chips (2017)    
  4. Pelé (2016)  
  5. Sedem statočných (2016)  
  6. In Dubious Battle (2016)  
  7. Nočný bežec (2015)  
  8. Jurský svet (2015)  
  9. Broken Horses (2015)  
  10. Fall from Grace, A (2014)
  11. Sudca (2014)  
  12. High Midnight (2013)
  13. Supreme Ruler (2013)
  14. Ass Backwards (2013)
  15. Pawn Shop Chronicles (2013)
  16. Plán úteku (2013)  
  17. Chlorine (2013)
  18. Necessary Death of Charlie Countryman, The (2013)
  19. Fire with Fire (2012)  
  20. Sinister (2012)    
 

...více

Životopis

Takmer dva metre vysoký herecký chameleón Vincent D´Onofrio je pôsobivým korením vo forme prevažne záporných podporných rolí v žánroch od výmyslu sveta.

Narodil sa 30. 6. 1959 v newyorskej štvrti Brooklyn, ale prešiel si viacerými miestami, vrátane Havaja a Miami, kým sa vrátil do New Yorku, kde študoval herecké umenie a hral tu v divadelných hrách napríklad oscarového adaptátora románu „Ako zabiť vtáčika“ Hortona Footea „O myšiach a ľuďoch“ alebo Davida Mameta „Sexuálna perverzita v Chicagu“. Odtiaľ bol už len kúsok na vysnený Broadway; Vincentovi sa to podarilo hrou „Open Admissions“.

Vo filmoch zaujal jednou zo svojich prvých úloh, šialeným vietnamským vojakom Leonardom Lawrenceom vo vojnovej snímke Stanleyho Kubricka OLOVENÁ VESTA po boku drsného seržanta R. Lee Ermeyho (D´Onofrio pre rolu po vzoru Stanislavského pribral niekoľko kíl). I v budúcnosti mu vhod najviac padli záporné úlohy, ale napriek tomu sa jeho meno spája i s melodrámou Joela Schumachera o láske a rakovine ZOMRIEŤ MLADÝ (Julia Robertsová, Campbell Scott) a drámou podľa knihy Sheily Ballantyneovej FIKTÍVNE ZLOČINY, kde hral profesora pomáhajúceho literárne nadanej študentke (Fairuza Balková).

Vincent sa nebál ani experimentov, viď. bisexuálny pornoherec udržujúci vzťah zároveň so ženou (Salma Hayeková) a mužom (Thomas Jane) v adaptácii hry Jamesa Stilla DVAJA NA JEDNÉHO. Ako každému všestrannému umelcovi, ani jemu nie sú cudzie žiadne žánre: romantická komédia (MYSTIC PIZZA), vizionárske sci-fi (ZVLÁŠTNE DNI), satira na Hollywood (Altmanov HRÁČ), kontroverzný pohľad na slávne svetové udalosti (atentát na JFK v réžii Olivera Stonea), hosťovanie v TV seriáloch (ZÁKON A PORIADOK)...

Medzinárodnú popularitu mu priniesol rok 1997 a s ním produkcia Stevena Spielberga v adaptácii komiksu MUŽI V ČIERNOM. V tejto bláznivej a trikovej sci-fi komédii obsadil titulnú zápornú rolu jednoduchého farmára Edgara, do ktorého kože sa (doslovne) vprace agresívny mimozemský parazit, po ktorého stopách vyráža nesúrodá dvojica tajných agentov (Tommy Lee Jones & Will Smith).

Po tímovej spolupráci s rovesníkmi Ethanom Hawkeom, Matthewom McConaugheym a Skeetom Ulrichom na westernovom dobrodružstve NEWTONOVI CHLAPCI (r. Richard Linklater) a sci-fi TRINÁSTE POSCHODIE zaujal opäť zápornou rolou, šialeným sériovým vrahom Carlom Stargherom v drsnom vizuálnom opuse Tarsema Singha CELA, kde unáša dievčatá, ale tesne pred zavraždením ďalšej je polapený agentom FBI (Vince Vaughn), na čo upadne do kómy a ak chce agent zachrániť na neznámom mieste uväznenú obeť, musí sa spoľahnúť na doktorku v podaní Jennifer Lopezovej, ktorá prenikne do šialencovho mozgu, kde sa ale okrem kľúča vedúceho k odhaleniu miesta ukrýva drastická séria psychedelických výjavov pomätenej mysli.

Po ďalšej nezabudnuteľnej zápornej úlohe (amputovaným nosom obdarovaný drogový díler v trileri s Valom Kilmerom SALTON SEA) sme ho videli v podporných rolách neúspešných snímok (sci-fi podľa P. K. Dicka IMPOSTOR s Gary Siniseom) i hitoch („anti-romantická“ komédia ROZCHOD! s Jennifer Anistonovou a Vinceom Vaughnom). Mnohí si ho pamätáte už z roku 1994, keď hral rolu Deus ex machine v Burtonovej pocte „najhoršiemu režisérovi na svete“ v životopisnom, ľahkou rukou nakrútenom filme ED WOOD. Tu herec stelesnil slávneho režiséra Orsona Wellesa (Občan Kane).
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.