Paola Corazzi

Paola Corazzi

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

1986

Penombra

Film - Drama


1985

A viso coperto

Film


1984

Maladonna

Film - Drama, Pornografický


1980

La vera storia della monaca di Monza

Film - Drama


1977

Tábor číslo 5: Dívčí peklo

Film - Thriller, Drama

L'Italia in pigiama

Film - Komedie


1976

Sadistický experiment

Film - Horor, Válečný, Drama

La campagnola bella

Film - Komedie

I ragazzi della Roma violenta

Film - Krimi


1975

Per le antiche scale

Film - Drama

Una vergine in famiglia

Film - Drama


1973

Tecnica di un amore

Film - Drama

I giochi proibiti dell'Aretino Pietro

Film - Komedie


1972

Racconti proibiti... di niente vestiti

Film - Komedie

Valeria dentro e fuori

Film - Drama

Canterbury proibito

Film - Komedie

Životopis

Paola Corazzi je jednou z představitelek italských „béčkových“ snímků z období sedmdesátých a osmdesátých let minulého století.

V roli Fiory se poprvé před kamerou objevila roku 1972 ve filmu Brunella Rondiho RACCONTI PROIBITI…..DI NIENTE VESTITI. Ve stejném roce hrála v dalším „zakázaném“ snímku CANTERBURY PROIBITO v roli Bianci. Aby těch filmů se „zakázáním“ (proibito) v názvu nebylo málo, hrála ještě v roce 1973 v komedii se čtyřmi povídkami, řešící cizoložství I GIOCHI PROIBITI DELL´ARETINO PIETRO. Paola hrála v příběhu LA SUORA CRUDELE. Paola prošla svou kariéru zejména v letech sedmdesátých a hned názvy těchto úvodních snímků, jakoby prozradily celou kariéru. Paola se objevovala v komediích i hororech, které si přívlastek „zakázaný“ často opravdu zasluhovaly a nejedná se určitě o fimy, které by se měly pouštět dětem na dobrou noc. S Marcellem Mastroiannim, Barbarou Bouchet a dalšími, hrála v dramatu z prostředí psychiatrické léčebny z období třicátých let. Film Maura Bologniniho se jmenuje PER LE ANTICHE SCALA (1975). V roce 1976 hrála Paola v hororovém sexploitu z prostředí druhé světové války, zabývající se tématem nadřazené árijské rasy LAGER SS ADIS KASTRAT KOMMANDANTUR (SADISTICKÝ EXPERIMENT), kde byla v roli Mirelle a o rok později v dalším snímku o zneužívání žen k vědeckým experimentům ve filmu SS LAGER 5: L'INFERNO DELLE DONNE (TÁBOR ČÍSLO 5: DÍVČÍ PEKLO), tentokrát jako Edith. Oba filmy byly v režii Sergia Garonneho. Roku 1980 se jako jeptiška Candida objevila v dramatu z prostředí kláštera, který byl pařeništěm hříšné tělesnosti a zkaženosti. Film Bruna Matteiho nese název LA VERA STORIA DELLA MONACA DI MONZA.

Její kariéra postupně končí v polovině osmdesátých let. Spolu s další Paolou (Senatore), hrála roku 1984 v dalším filmu, který nešetří erotikou, MALADONNA. Tento film v režii Bruna Gaburra se ještě v roce 1986 dočkal volného pokračování s názvem PENOMBRA. Poté odchází Paola ze světa filmu úplně a rovněž tak se stáhla i z veřejného života.

Dnes není její soukromý život předmětem zájmu médií, a proto nejsou téměř žádné informace o jejím dalším životním osudu. Odehrála šestnáct rolí v eroticky laděných snímcích a pouze příznivci těchto filmů jsou pravděpodobně ti, kterým její jméno něco řekne.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.