Kenneth Tsang

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 1.1.1938

Herecká Filmografie:

  1. Yin shi nan nü - Hao yuan you hao jin (2012)
  2. Supercapitalist (2012)
  3. Sit yan fung wan 2 (2011)
  4. My Wedding and Other Secrets (2011)
  5. Inseparable (2011)
  6. Xing Kong (2011)    
  7. Dong Feng Yu (2010)
  8. Choi san dau (2010)
  9. Lei wangzi (2009)
  10. Huan hun (2009)
  11. Formosa Betrayed (2009)
  12. Kung Fu smeč (2008)
  13. Parental Guidance (2007)
  14. Zhan. gu (2007)
  15. Dongjing Shenpan (2006)
  16. Gejša (2005)  
  17. Toh sik (2004)
  18. Luk jong si (2004)
  19. Hu die (2004)    
  20. Chai tin dai sing suen ng hung (2002)

Režijná Filmografie:

  1. Hoyat gwan tsoi loi (1991)
  2. Odvážna hyena (1979)  
  3. Lu mao (1975)
 

...více

Životopis

Tento herec se narodil roku 1938 v Hong Kongu, střední školu studoval v Texasu a získal titul z architektury na University of California. Na začátku šedesátých let se vrací do Hong Kongu a jelikož ho práce architekta nenaplňuje, začíná hrát - od své starší sestry, tehdy známé HK herečky, získává pár kontaktů a doporučení.

Debutoval rolí ve filmu THE FEUD (1955), po návratu z Ameriky následovaly role v detektivkách a klasických kung-fu filmech jako např. A GIRL'S SECRET (1967), které točil až do doby než potkal Johna Woo a natočil s ním LEPŠÍ ZÍTŘEK (1986) a KILLERa (1989) - od té chvíle začal být považován za herce první třídy, což se podepsalo i na rolích, které mu byly nabízeny.

Jeho prvním Hollywoodským filmem byli STŘELCI NA ÚTĚKU (1998), kde si opět zahrál s Chow Yun-Fatem, poté ANNA A KRÁL (1999), KŘIŽOVATKA SMRTI 2 (2001), bondovce DNES NEUMÍREJ (2002) a v příběhu z japonska GEJŠA (2005), přičemž i natále pokračuje v natáčení filmů v rodném Hong Kongu.

Tsang je šťastně ženatý s čínskou herečkou Jiao Jiao a jak řekl v jednom rozhovoru "Na filmy se střílením už začínám být trochu starý. Chtěl bych si zahrát například starce zamilovaného do mladé a krásné studentky, která mu lásku bude opětovat".
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.