Keith Vitali

Keith Vitali

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1997

Krvavý měsíc

Film - Thriller, Akční


1995

Superfights

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční


1991

Americký kickboxer

Film - Sportovní, Akční


1990

Karate tiger 3: Pokrevní bratři

Film - Akční


1984

Pojízdná kantýna

Film - Komedie, Akční


1983

Ninjova pomsta

Film - Drama, Akční

Životopis

Keith Vitali začal svou kariéru v bojových uměních na Univerzitě v Jižní Karolíně v roce 1971 a trvalo mu pouze dva roky, než si vysloužil černý pás. Nedlouho poté, co začal zápasit v celonárodních soutěžích, získal titul Mezinárodní šampion v karate a třikrát po sobě titul Šampiona Spojených států amerických (1978-1980). Keith také patří mezi 10 nejlepších bojovníků všech dob podle časopisu Magazín Černý pás a byl uveden do Síně slávy Černého pásu, Síně slávy Diamond Nationals, Síně slávy Blue Grass Nationals, Síně slávy South Carolina´s Martial Arts Belt a Síně slávy Fighter International. Více než dvanáctkrát se navíc objevil na titulní stránce časopisu Národní magazín bojových umění.

Keith Vitali je zároveň úspěšným autorem instruktážních knih a videí o karate. Už jeho první kniha "Začínáme s karate"zaznamenala obrovský úspěch (prodalo se jí přes 30 000 kopií) a v současnosti je používána jako oficiální učebnice karate na Univerzitě v Jižní Karolíně. Mezi jeho další úspěšné knihy patří „Karate kopy“, „Vítězné karate techniky“, „Jak zvítězit v karate turnaji“ nebo „Zocel své dítě“ – kniha sloužící jako pomůcka pro rodiče při výuce základních obraných technik pro jejich děti. Keith Vitali dále vlastní produkční společnost K.V. Video Productions, která se specializuje na výrobu a produkci instruktážních videí o karate. Mezi její nejznámější tituly patří například „Sebeobrana pro děti“.

Keith Vitali začal svou filmovou kariéru v roce 1983 po boku legendy ninja filmů Sho Kosugiho ve snímku NINJOVA POMSTA (1983). Film produkovala slavná továrna na béčkové akční filmy Cannon a ten se stal obrovským hitem v celých Spojených státech. Jeho úspěch byl tak velký, že se stal prvním filmem s bojovým uměním, který byl uveden v kinech. I ve svém druhém snímku se Keith potkal s asijskou akční hvězdou, tentokrát se samotným Jackie Chanem ve filmu POJÍZDNÁ KANTÝNA (1984) produkovaném společností Golden Harvest. Na svou další filmovou roli si sice musel počkat až do roku 1990, ale účast ve třetím pokračování slavné série „Karate tiger“ (v Americe známé jako „No retreat, no surrender“) s názvem KARATE TIGER 3 : POKREVNÍ BRATŘI (1990) rozhodně stála za to. Keith v něm ztvárnil jednoho ze dvou bratrů, kteří musí i přes vzájemné antipatie spojit své síly, aby pomstili smrt svého zavražděného otce a v hlavní roli se sešel s klasickým hrdinou této série Lorenem Avedomem. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a hned o rok později získal další roli ve snímku AMERICKÝ KICKBOXER (1991). Po vlažném přijetí Amerického kickboxera a četných úspěších v podnikatelském životě začal Keith pomalu přemýšlet o odchodu z herecké branže. Ve filmech SUPERFIGHTS (1995) a KRVAVÝ MĚSÍC (1997) si sice ještě naposled vyzkoušel, jaké to je rozdávat rány před filmovou kamerou, podílel se na nich ovšem i jako producent a u produkce už také zůstal. Mimo to působil také na „Action Film Camp“ jako instruktor nových hereckých talentů pro akční filmy.

Keith Vitali patří mezi tu skupinu akčních herců, kteří si dokázali získat respekt jak ve filmové, tak ve sportovní branži. „BOONE“, film podle scénáře Keitha Vitaliho, je v současné době natáčen společností Trajen Pictures v Kanadě a do produkce by se měl dostat na jaře roku 2008.

Divočák

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.