Anna Falchi

Anna Falchi

Osobnostcsfd.cz

Herečka

22. dubna, 1972, Tampere, Finsko

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2019

Stopař: Ve jménu spravedlnosti

Film - Thriller


2016

Oggi a te... domani a me

Film - Komedie


2013

Roma nuda

Film - Drama


2011

Box Office 3D

Film - Komedie


2010

Io canto

Seriál - Hudební


2009

Černá ovce

Film - Komedie, Drama

Ce n'è per tutti

Film - Komedie


2008

Estate al mare, Un'

Film - Komedie

L'allenatore nel pallone 2

Film - Komedie, Sportovní

Ti lascio una canzone

Seriál - Hudební, Talk-show


2007

Piper

Film - Komedie, Muzikál


2005

Nessun messaggio in segreteria

Film - Komedie


2002

Operazione Rosmarino

Film - Komedie


2001

Gli occhi dell'amore

Film - Komedie


2000

Bodyguards - Guardie del corpo

Film - Komedie

La casa delle beffe

Film - Komedie


1999

Piráti

Seriál - Dobrodružný


1998

Paparazzi

Film - Komedie


1997

Princezna a chuďas

Film - Fantasy

Les Héritiers

Film - Drama


1996

Giovani e belli

Film

Celluloide

Film - Životopisný, Drama


1995

Sněhová koule

Film - Dobrodružný, Komedie


1994

Dellamorte Dellamore

Film - Horor, Komedie, Drama

Dračí prsten

Film - Pohádka, Fantasy

S.P.Q.R. 2000 e 1/2 anni fa

Film - Komedie, Fantasy

Miracolo italiano

Film - Komedie

C'è Kim Novak al telefono

Film

Poslední karta

Film - Drama


1993

Anni 90 - Parte II

Film - Komedie

Nel continente nero

Film - Komedie


Hostka

1993

Quelli che... il calcio

Seriál - Hudební, Komedie, Sportovní, Talk-show


Archivní záběry

2017

Super vacanze di Natale

Film - Dokumentární, Komedie

Životopis

Anna Falchi je italsko-finská modelka a herečka. Narodila se jako Anna Kristiina Palomäki 22.dubna 1972 ve finském Tampere. Je dcerou italského otce Benita a matka Kaarina Siska je Finka. Otec opustil rodinu kvůli jiné ženě v době, kdy byli Anna a její bratr Sauro teenageři. Anna má diplom z literatury z Clayton University v San Marinu.

Svoji kariéru začala Anna jako modelka v Rimini a v roce 1989 se zúčastnila soutěže Miss Italia. Tam si jí všiml Federico Fellini a obsadil jí po boku Paola Villaggia do televizní reklamy pro italské banky v roce 1992. Anna si pamatuje, že Fellini jí při konkurzu řekl, že musí být trochu „kočkou“ a trochu „děvkou“. Konkurz nakonec vyhrála a Fellini na její adresu prohlásil, že je krásné poupě a bude z ní jednou krásná růže. Nemýlil se a reklama pomohla Anně k zahájení filmové kariéry. Jako malá dívka a ještě v době natáčení reklamy s Fellinim, měla malá prsa. Za své první větší vydělané peníze si „pořídila“ prsa nová a velká.

Debutem do světa filmu byl snímek Marca Risiho NEL CONTINENTE NERO (1993), kde hraje roli Irene. Start do filmového světa byl úspěšný ve filmech Risiho či Oldoiniho. Objevuje se ve filmech ANNY 90 PARTE II (1993), jako Maria ve filmu MIRACOLO ITALIANO (1994), nebo jako Zorilla ve filmu GIOVANI E BELLI (1996). Sama přiznává, že neměla tolik trpělivosti pro další budování filmové kariéry (což jí dnes mrzí) a oslovena televizí, dala televizi přednost. Objevovala se pak střídavě občas ve filmu a hlavně v televizi, kde se stala populární italskou osobností různých televizních pořadů. Když začala svou kariéru jako produkční, bylo pro ní těžké rozhodnutí opustit i televizi. Byl to pravidelný a velice dobrý zdroj příjmů.

Dále hrála Anna například Mirabellu ve fantasy PRINCEZNA A CHUĎAS (La Principessa e il povero - 1997) nebo ve dvoudílném televizním pohádkovém filmu DRAČÍ PRSTEN (1994), kde se objevuje řada českých herců. Herecky výborně obsazená je kritikou ne příliš kladně přijatá komedie PAPARAZZI (1998). Jedním z novějších snímků je BOX OFFICE 3D, kde si zahrála s Ginou Lollobrigidou.

Mimo Itálii není Anna jako herečka příliš známá. Snad je snímek DELLAMORTE DELLAMORE (1994), který byl v USA uveden pod názvem CEMETARY MAN, byl možností „ukázat se“ v anglicky mluvícím světě. Roku 2007 se Anna účastnila taneční soutěže 'Ballando con le stelle 4', kde byl jejím tanečním partnerem Stefano Di Filippo.

Anna měří 178cm a její míry (91-63-91) jí předurčily úspěch ve světě modelingu. V průběhu devadesátých let pravidelně fotila pro časopisy Maxim, Playboy, Playmen, Penthouse, Excelsior a další. Max Biaggi (velká hvězda silničních motocyklů) byl na konci devadesátých let s Annou zasnouben. Po jejich rozchodu se nakonec Anna vdala za Stefana Ricucciho, ale jejich manželství trvalo pouze od roku 2005 do roku 2007. Na toto období nerada vzpomíná, nebylo příjemné skončit manželství na stránkách bulvárů. Nevěděla jak z toho ven a musela čekat až skončí „bouře médií". V tomto období jí nejvíce pomohla matka a bratr Sauro. Po té byl snoubencem Anny Denny Montesi. Společně mají dceru jménem Alyssa, která se narodila 31.října 2010. Po narození Alyssy prožili krizi ve vztahu a rozešli se. Sama Anna k tomu říká : "Pro mě to po porodu bylo velice těžké, možná to byly hormonální změny, faktem je, že to mezi mnou a Dennym bylo stále horší, až to nakonec vedlo k rozhodnutí odejít od sebe. Soukromý život Anny je velice pestrý a dnes se objevuje po boku Andrea Ruggeriho (jeho dědeček je známý novinář Bruno Vespa).

Bratr Sauro pomohl Anně stát se i producentkou a dnes oba podnikají společně. Vlastní produkční společnost A-Movie Productions s.p.a.(www.a-movie.it). Anna má zvláštního koníčka a sbírá všechny druhy luxusní a slavné Barbie (Barbie Vivien Leigh, Marilyn Barbie, Barbie Brigitte Bardot, atd.). Idoly Anny byly v dětství herečky Monica Vitti, Marisa Allasio a Sophia Loren. Anna má ráda zvířata, zejména kočky a také je ráda na zahradě, miluje přírodu a je věřící křesťanka.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.