Hélène Rolles

Hélène Rolles

Osobnostcsfd.cz

Herečka

20. prosince, 1966, Le Mans, Francie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2011

Les Mystères de l'amour

Seriál


2005

Village départ

Seriál


2000

Exit

Film - Krimi, Sci-Fi, Thriller


1996

Les vacances de l'amour

Seriál - Dobrodružný, Komedie


1995

Rozmary lásky

Seriál - Komedie


1993

Famille fou rire

Film - Komedie


1992

Helena a její chlapci

Seriál - Komedie


1991

První polibky

Seriál - Komedie


1979

Mouton noir, Le

Film - Komedie


Hostka

2016

Amanda

Seriál - Talk-show


1996

La fureur du samedi

Seriál - Hudební, Komedie, Rodinný


1990

Klíče od pevnosti Boyard

Seriál - Dobrodružný, Komedie, Rodinný, Soutěžní


1975

Les rendez-vous du dimanche

Seriál - Hudební, Talk-show

Životopis

Hélène Rollès je francouzská herečka a zpěvačka, která se narodila ve znamení Střelce. Vyrůstala společně se dvěma sestrami Sophií a Virginií v rodině, kde otec Marc byl počítačový vědec a její matka Mireille byla organizátorkou koncertů.

Hélène začala svou kariéru již ve dvanácti letech poté, co odpověděla na inzerát ve francouzských novinách s názvem Paris Match. Díky této odpovědi vyhrála filmový konkurz, kterého se zůčastnilo více než tři tisíce adeptů a tím pádem získala svou první filmovou roli v komedii Le Mouton noir, kde si zahrál teenagerku Alici, kterou vychovává její otec, kterého si zahrál francouzský herec Jacques Dutronc.

V roce 1988 vydává svůj první singl s názvem „Dans ses grands yeux verts“. Hraje jako předskokan francouzské zpěvačky Dorothée na jejím turné po Číně. Taktéž vystupuje v mnoha pořadech pro děti na francouzském programu TF1, jako jsou například Jacky Show či Club Dorothée. V roce 1991 si zahrála postavu Heleny Girard ve francouzském sitcomu s názvem První polibky. Postavu Heleny Girard si zopakovala o rok později v úspěšném francouzském sitcomu s názvem Helena a její chlapci.

V roce 1993 se její album s názvem „Je m'appelle Hélène“ rychle stalo platinovým. Zpěvačka se pak znovu spojila s postavou Hélène Girard ve francouzském sitcomu s názvem Rozmary lásky, který byl vysílán francouzským programem TF1 na začátku roku 1995.

Po mediální přestávce, kterou využila k dobití baterek, se vrací do přední části jeviště v roli, která narušuje její image, mladé drogově závislé ženy ve sci-fi snímku s názvem Exit, jenž produkoval Luc Besson. 20. srpna 2021 se Hélène Rollès vrací na hudební scénu s vydáním nového desátého alba s názvem „Hélène“.

Od roku 2013 je Hélène Rollès šťastnou matkou dvou dětí adoptovaných z africké Etiopie. Chlapec se jmenuje Marcus a dívka se jmenuje June. Společně žijí ve francouzském departmentu Sarthe na samotě u lesa na jedné venkovské farmě, kde chová prasata, kozy a zároveň se stará o psa a kočku.

Tomáš "Trajektt" Troller

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.