Scott Glenn


(Theodore Scott Glenn)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 26.1.1941

Miesto Narodenia: Pittsburgh, Pensylvánie, USA

Herecká Filmografie:

  1. Into the Grizzly Maze (2015)  
  2. Trigger (2014)
  3. The Leftovers (2014)
  4. Paperboy, The (2012)  
  5. Bourneov odkaz (2012)    
  6. Sucker Punch (2011)  
  7. Magic Valley (2011)
  8. Odvážna žena (2010)  
  9. W. (2008)  
  10. Surfer, Dude (2008)  
  11. Noci v Rodanthe (2008)  
  12. Bournovo ultimátum (2007)    
  13. Medzi riadkami (2007)  
  14. Camille (2007)
  15. V pekle noci (2006)
  16. Magnificent Desolation: Walking on the Moon 3D (2005)
  17. Code Breakers (2005)
  18. Faith of My Fathers (2005)
  19. Únik z Puerto Vallarta (2004)
  20. Zločiny čiernej ruže (2004)

Režijná Filmografie:

  1. Black Mountain Side (2014)  
 

...více

Životopis

Scott Glen se narodil 26.01.1941 v Pittsburghu, Pensilvánie USA. Studoval anglickou literaturu ve Virginii na známé William and Mary College. V 60. letech pracoval krátce také jako reportér Kenosha Daily News.

V roce 1967 v New Yorku navštěvoval herecké kurzy a pracoval například jako zedník. V roce 1968 se vzdělával v herectví u Lee Strasberga v Actors Studiu, jehož členem zůstal.

Kariéra Scotta Glenna by se dala rozdělit na dvě části před Broadwayí a na Broadwayi. Na mimo broadwayských scénách například ve hře Eugena O'Neilla CESTA DLOUHÉHO DNE DO NOCI. Na Broadwayi se objevil v roce 1988 jako Pale ve hře TOHLE SPALTE od Lanforda Wilsona. Co se týče filmového uplatnění Scotta Glenna, poprvé na sebe upozornil počátkem 80. let rolí Wese Hightowera společně s Johnem Travoltou v melodramatu MĚSTSKÝ KOVBOJ.

Díky svému vzezření tvrdého neústupného muže, podobně jako např. Clint Eastwood, byl obsazován právě do rolí takovéhoto ražení. Např. boxer Rick v thrilleru VYZVÁNÍ K SOUBOJI, obránce pevnosti před nacisty v hororu PEVNOST nebo jako kovboj Emmett ve westernu SILVERADO.

Ale zřejmě jeho u nás nejznámější role je agent FBI Jack Crawford, který využije mladou studentku akademie Clarice Starlingovou k získání profilu od sériového vraha Hanibala Lectera (Anthony Hopkins), v psychologickém thrilleru MLČENÍ JEHŇÁTEK.

Scott Glenn je jednou ženatý od roku 1968 žije s bývalou modelkou Carol Schwartzovou.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.