Lenny McLean

Lenny McLean

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2016

The Guv'nor

Film - Dokumentární


2000

Bounce: Behind the Velvet Rope

Film - Dokumentární


1998

Sbal prachy a vypadni

Film - Komedie, Krimi, Thriller


1997

Pátý element

Film - Komedie, Sci-Fi, Thriller, Akční

Bare Fist: The Sport That Wouldn't Die

Film


1994

The Knock

Seriál - Drama, Akční


1980

Box On

Film - Krátkometrážní

Životopis

Lenny se narodil v Londýně v roce 1949. Jako teenager strávil 18 měsíců ve vězení za drobné kriminální prohřešky. Už v dětství byl ve svém okolí považován za jednoho z největších rváčů ve východním Londýně. Po propuštění z vězení se živil jako boxer a vyhazovač v klubech, k čemuž ho předurčovaly i jeho fyzické proporce (výška 191cm). Ačkoli boxoval pro peníze, nelze říci, že by byl profesionálním boxerem. Jednalo se většinou o zápasy, které nebyly pod záštitou britské boxerské federace, ale byly legální.

V roce 1992 se dostal opět do vězení, když vyhodil jednoho muže z klubu a ten na následky zranění zemřel. Poté, co si odseděl dalších 18 měsíců se začal věnovat herectví. Jeho nejznámější rolí je role pašeráka Eddieho Daviese v britském televizním seriálu "The Knock". U nás jsme ho mohli vidět v drobné roli ve filmu Pátý element, kde hrál policejního šéfa. Jeho nejvýraznější role však přišla ve filmu Sbal prachy a vypadni (Lock, Stock and Two Smoking Barrels - 1998), kde po boku Vinnieho Jonese hrál vymahače dluhů - Barryho Křtitele. Jeho věta ve filmu "Jestli chcete mít nějaký prsty, aspoň na nohou, tak zaplatíte" vešla do dějin.

Lenny umírá dne 28. července 1998 na zhoubný nádor na mozku a plicích a nedožil se tak ani premiéry filmu Sbal prachy a vypadni. Režisér filmu Guy Ritchie věnoval tento film Lennyho památce.

Jan "M-Flyer" 323F.

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.