Stephen Lang

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 11.7.1952

Miesto Narodenia: New York, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Smrteľné stroje (2018)
  2. Braven (2018)
  3. Avatar 3 (2017)
  4. Justice (2017)
  5. Hostiles (2017)    
  6. The Dinner (2017)  
  7. Muž v temnote (2016)  
  8. Beyond Valkyrie: Dawn of the Fourth Reich (2016)
  9. Band of Robbers (2015)  
  10. Avatar 2 (2015)
  11. Gridlocked (2015)  
  12. Backmask (2015)
  13. Into the Badlands (2015)  
  14. Gutshot Straight (2014)
  15. Veľká oriešková lúpež (2014)  
  16. Jarhead 2: Field of Fire (2014)  
  17. A Good Marriage (2014)  
  18. Žena zabijak (2014)  
  19. Pioneer (2013)
  20. Pawn (2013)
 

...více

Životopis

Stephen Lang se narodil 11.7.1952 v New Yorku v USA. Vystudoval Swarthmore College v Pensilvánii a začínal jako divadelní herec na Broadway, kde se mu dostalo velkého uznání.

Před kamerou se poprvé objevil v roce 1981 v televizním filmu WE'RE FIGHTING. Výrazně na sebe upozornil roku 1985 v televizním filmu SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO, kde debutoval po boku Dustina Hoffmana a Johna Malkoviche. Objevil se také v úplně prvním filmu o Hannibalu Lecterovi LOVEC LIDÍ z roku 1986 v malé roli reportéra Freddy Loundse. Od roku 1986 do roku 1988 hrál advokáta Davida Abramse v televizním krimiseriálu CRIME STORY. Následovaly vedlejší role ve snímcích jako PROJEKT X, LHÁŘI nebo POLDOVI V PATÁCH a poté hlavní role v televizním filmu BABE RUTH z roku 1991.

Jeho doposud nejvýznamnější rolí byl Ike Clanton v úspěšném westernu TOMBSTONE z roku 1993 s Kurtem Russellem a Valem Kilmerem v hlavních rolích. Stephana jsme také mohli vidět ve filmech jako BITVA U GETTYSBURGU, kde ztvárnil postavu generála George E. Picketta, MACHŘI či TEMNÉ SPIKNUTÍ. Objevil se taky ve filmu TAJNÝ AGENT JACK T. se Stevenem Seagalem v roli Earla Kelloggeho. Mihnul se také v seriálu UPRCHLÍK z roku 2000 a akčním filmu D-TOX se Sylvesterem Stallonem z roku 2002.

V poslední době jsem Stephena mohli vidět v malé roli v kriminálním dramatu VEŘEJNÍ NEPŘÁTELÉ a v také v Cameronově veleúspěšné sci-fi AVATAR, kde ztvárnil zápornou postavu kapitána Milese Quaritche.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.