Jan Čechtický

Jan Čechtický

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka, Skladatel/ka

29. června, 1970, Praha, Československo

Filmografie

Herec/čka

2010

Bloudím

Film - Povídkový, Drama


2000

Anděl Exit

Film - Drama


1997

Knoflíkáři

Film - Komedie, Povídkový


1996

Šeptej

Film - Romantický


Skladatel/ka

2018

Pouť

Seriál - Komedie, Drama


2015

Death or Glory: The Atlantic ocean

Film - Dokumentární, Experimentální


2011

Okno do hřbitova

Seriál - Komedie, Mysteriózní, Drama


2000

Anděl Exit

Film - Drama


Host/ka

2019

ON AIR

Seriál - Hudební, Talk-show


1997

Paskvil

Seriál - Hudební

Životopis

Jan Čechtický se narodil 29.6. 1970. Spíše hudebník a producent, ale také (ne)herec, který si jako jeden z mála, může dát ke své herecké kariéře přívlastek " 100 % alternativní". Po studiu na gymnáziu se pokoušel hned o dvě vysoké školy najednou. Jedna z nich byla např. Pedagogická fakulta. Ovšem ani jednu bohužel nedokončil.
Na začátku 90. let začíná jeho hudební kariéra, a to se skupinou Sebastian, ve které hrál na baskytaru. Alternativní přístup v hudební branži se poté odráží i v té filmové. Ve filmech, jak sám tvrdí, hraje pouze z kamarádství s tvůrci. Prohlašuje o sobě, že je nefotogenický a na filmy, ve kterých hrál, se nerad dívá. Nicméně zmíněný alternativní nádech, by bez jeho přítomnosti ve filmu byl rozhodně slabší.
Svou hereckou kariéru započal v roce 1996, kdy ho David Ondříček obsazuje do svého prvního filmu ŠEPTEJ, ve kterém se jasně projeví Čechtického výborné (ne)herectví, na kterém stojí všechny další filmy, kterých bohužel bylo opravdu málo.
Malou epizodní roli rozverného vegeteriána ve filmu KNOFLÍKÁŘI, z roku 1997, mu svěřil režisér a scénárista filmu Petr Zelenka a Jan zde opět dodává snímku potřebný alternativní nádech.
Po třech letech V ROCE 2000, se dočkává své vrcholné role, ve které ukáže nejen kousek svého dramatického herectví, ale také své hudební nadání. Jedná se o film z prostředí drog ANDĚL EXIT, ve kterém si pod vedením Vladimíra Michálka a se skvělými herečkami Klárou Issovou a Zuzanou Stivínovou, zahrál hlavní roli českého vařiče a dealera, který své "umění" ukáže až v daleké Africe. K tomuto filmu dělal i hudbu. Jeho poslední filmový záchvěv je z video filmu Martina Müllera s názvem BLOUDÍM. 
Jan Čechtický se vždy raději věnoval hudbě. Působil v hudebních projektech jako Color Factory, či Twin Freaks. V součastnosti je členem skupiny Ohm Square a nadále se věnuje hudební produkci. Je ženatý a má syna Matěje. 
 

Tom "mchnk" .

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.