Michael Campus

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér, Scenárista

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2002

Mackin' Ain't Easy

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


Režisér

2008

Vánoční chaloupka

Film - Rodinný, Drama


1976

Passover Plot, The

Film - Drama

Survival

Film - Drama


1974

Education of Sonny Carson, The

Film - Drama


1973

The Mack

Film - Krimi, Drama


1972

Z.P.G.

Film - Sci-Fi, Thriller


Scenárista

1987

Jsem uprchlý trestanec

Film - Drama

Životopis

Michael Campus, ředitel klíčových afroamerických dramat The Mack a The Education of Sonny Carson.

Rodák z Manhattanu, vystudoval Univerzitu ve Wisconsinu a po druhé světové válce sloužil jako poručík americké armády v Berlíně. Pronikl do filmového a televizního oboru jako spisovatel a producent v pozdní noční talk show PM East / PM West, kterou pořádali Mike Wallace a Joyce Davidson. Poté se připojil k divizi speciálních projektů ABC Television, kde pracoval na dokumentech jako Saga of Western Man, Meet Comrade Student a India the Troubled Giant.

Později se stal ředitelem speciálních programů na CBS, kde dohlížel na více než 150 speciálů, včetně filmů Horowitz v Carnegie Hall, Mark Twain TonightHala Holbrooka a inscenace „Sen noci svatojánské“ od Petera Halla. Pracoval pro Talent Associates Davida Suskinda a produkoval film Ages of Man v hlavní roli s Johnem Gielgudem.

Spolupracoval na scénáři a produkoval film Jsem uprchlý trestanec a produkoval Code Named Wolverine a Hirošima. V roce 1973 režíroval Campus jeden z nejúspěšnějších blaxploitačních filmů éry The Mack, v němž hrají Max Julien a Richard Pryor.

Režíroval The Education of Sonny Carson z roku 1974 na základě autobiografie politického aktivisty z roku 1972. Mezi jeho další režijní počiny na velké obrazovce patří film The Christmas Cottage z roku 2008, v němž hrají Peter O'Toole a Marcia Gay.

Byl členem Directors Guild of America, Writers Guild of America a Akademie filmových umění a věd. Campuse přežila jeho paní a také obchodní partnerka Arla Dietz a jeho bratr Peter Campus.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.