Griffin O'Neal

Griffin O'Neal

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1992

Soulmates

Film - Horor


1991

Ghoulies III: Ghoulies Go to College

Film - Horor, Komedie


1990

Night Children

Film - Krimi, Drama


1989

Return to Justice

Film - Akční


1988

Útok zabijáckých sexbomb

Film - Komedie


1986

Černý přízrak

Film - Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller, Akční

Apríl

Film - Horor, Komedie, Mysteriózní

Drogy z Times Square

Film - Krimi, Drama


1983

Hadley's Rebellion

Film - Drama


1982

The Escape Artist

Film - Drama


1976

Bijásek

Film - Komedie

Životopis

Syn hereckého páru Ryana O´Neala a Joanny Mooreové. Jeho starší sestra Tatum je také herečkou, která se narozdíl od Griffina věnuje této profesi dodnes. Spíš než s filmovými úspěchy je jeho jméno spojováno s návykovými látkami a problémy se zákonem. Jak později uvedl, k filmu a drogám ho přivedl otec Ryan, který mu nabídl kokain již v jedenácti letech.

Před kamerou se poprvé objevil v komedii BIJÁSEK, kde hrál jeho otec se sestrou. První role přišla až o šest let později, ve filmu THE ESCAPE ARTIST, který slavil úspěch nejen u kritiky, ale i u diváků. Ztvárňuje postavu Dannyho, syna uměleckého kouzelníka (Raul Julia). Ovšem jeho problémovost zapříčiní získávání pouze vedlejších rolí ve více či méně kvalitních filmech. V roce 1986 hraje člena automobilového gangu v akčním sci-fi ČERNÝ PŘÍZRAK a v teenage hororové komedii APRIL FOOL´S DAY. Poté ale přichází tragedie. Při výletní projížďce na motorovém člunu zaviní smrt Giana-Carla Coppoly, syna známého režiséra. Z nerozvážnosti a pod vlivem projíždí mezi dvěma čluny. Ty jsou ale propojeny nad hladinou vlečným lanem, které Gianymu téměř amputuje hlavu. U soudu je zproštěn obžaloby ze zabití, ale odsouzen za nedbalostní provoz lodě. V té době měl hrát v Coppolově válečném dramatu ZAHRADY Z KAMENE. Ze spolupráce samozřejmě sešlo. Do konce osmdesátých let se motá pouze v levných b-produkcích. V roce 1992 po filmu SOULMATES končí s hraním.

Je podruhé ženatý a má tři potomky. Od roku 2006 je po několika neúspěšných odvykacích kůrách "podle svých slov" zcela čistý.

petr "Fenk" podrábský

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.