Tomas Alfredson

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 1.4.1965

Miesto Narodenia: Lidingö, Stockholms län, Švédsko

Herecká Filmografie:

  1. 2009 European Film Awards, The (2009)
  2. AK3 (2006)
  3. Fyra nyanser av brunt (2004)    
  4. Bert - den siste oskulden (1995)
  5. P & B (1983)
  6. Enfaldige mördaren, Den (1982)
  7. SOPOR (1981)
  8. Äppelkriget (1971)

Režijná Filmografie:

  1. Jeden musí z kola von (2011)  
  2. Nech vojde ten pravý (2008)  
  3. Hembygd (2004)
  4. Fyra nyanser av brunt (2004)    
  5. Kontorstid (2003)
  6. Soldater i månsken (2000)
  7. Offer och gärningsmän (1999)
  8. Liten film, En (1999)
  9. Torsk på Tallinn (1999)
  10. Irma och Gerd (1997)
  11. Bert - den siste oskulden (1995)
  12. Bert (1994)
  13. Ikas TV-kalas (1990)
 

...více

Životopis

Tomas Alfredson (1965, Lidingö, Stockholm, Švédsko), herec a režisér, je tvůrcem řady krátkometrážních a televizních snímků, natočil celovečerní filmy Bert: Den siste oskulden (1995), Kontorstid (2003) a Čtyři odstíny hnědé (Fyra nyanser av brunt, 2004), snímek uvedený na MFF KV 2004 v rámci sekce Dny kritiků Variety. Čtvrtý celovečerní snímek Ať vejde ten pravý (2008) mu vynesl švédskou národní cenu pro nejlepší film, byl promítán také na filmovém festivalu v Rotterdamu a na newyorském festivalu Tribeca. Tomas Alfredson je bratr herce a režiséra Daniela Alfredsona a syn herce a režiséra Hanse Alfredsona, který hrál ve filmu Picassova dobrodružství (1978), v Bergmanově Hanbě (1968) či v adaptaci Sofiina světa (1999).
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.