Yasmine Belmadi

Yasmine Belmadi

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2009

Pigale

Seriál - Krimi

Sbohem, Gary

Film - Drama


2008

Viník

Film - Krimi, Drama


2006

Beur blanc rouge

Film - Komedie


2004

Grande école

Film - Drama, Pornografický

Wild Side

Film - Drama


2003

Holky v akci

Film - Komedie, Krimi

Qui a tué Bambi?

Film - Thriller, Drama


2002

Škola života

Seriál - Rodinný

Sami, le pion

Film

Sami

Seriál


2001

Ráj na zemi

Film - Komedie, Romantický


1999

Zamilovaní vrazi

Film - Krimi, Thriller, Drama

Les Passagers

Film - Drama, Romantický

Un dérangement considérable

Film - Drama

Terres froides, Les

Film - Drama


1998

Corps ouverts, Les

Film - Drama

Životopis

Francouzský filmový herec Yasmine Belmadi měl alžírský původ, svého otce ale nikdy nepoznal a matku ztratil již v dětství, poté se sestrou vyrůstal u babičky. Před kamerou stál poprvé v roli mladíka tápajícího ve své sexuální orientaci v krátkém filmu mladého režiséra Sébastiena Lifshitze LES CORPS OUVERTS (1997); snímek byl oceněn na festivalu v Cannes a získal také Cenu Jeana Viga. Poměrně velkou příležitost pak Belmadi dostal v mezinárodně oceněném dramatu Françoise Ozona ZLOČINNÍ MILENCI (Les amants criminels, 1999), mezitím natočil několik dalších krátkých filmů a začal spolupracovat i s televizí.

Zatímco v komediálním žánru hrál vedlejší role, další výraznou dramatickou příležitost mu poskytl znovu Sébastien Lifshitz ve filmu WILD SIDE (2003), kde hrál prostituta Djamela; film byl s úspěchem prezentován na festivalu v Berlíně. Vzhledem ke svému původu hrál Belmadi často postavy s arabskou národností, jak ve filmu, tak i v televizi. Poslední filmovou roli delikventa Samira, který se z vězení vrací do neutěšeného rodinného prostředí na pařížském průmyslovém předměstí, hrál ve filmu SBOHEM, GARY (Adieu, Gary, 2009), který na festivalu v Cannes získal Cenu kritiky.

Jeho poslední prací byl televizní kriminální seriál PIGALLE, LA NUIT (2009). Právě po skončení natáčení posledního dílu se 18. července 2009 Yasmine Belmadi vážně zranil, když při jízdě na skútru odhazoval cigaretu a narazil do lampy. Byl převezen do nemocnice, ale zemřel ještě tentýž den. Pohřbu o několik dní později se kromě několika hereckých přátel zúčastnila také jeho snoubenka, herečka taktéž alžírského původu Sabrina Ouazani (*1988).

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.