Jeff Cohen

Jeff Cohen

Osobnostcsfd.cz

Herec, Skladatel

25. června, 1974, Los Angeles, California, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1991

Perfect Harmony

Film - Drama


1988

Scooby-Doo and the Ghoul School

Film - Rodinný, Fantasy, Animovaný


1986

Ask Max

Film - Komedie, Rodinný


1985

Rošťáci

Film - Dobrodružný, Komedie, Rodinný

Neuvěřitelné příběhy

Seriál - Horor, Sci-Fi, Thriller, Fantasy

No Greater Gift

Film - Rodinný, Drama

The Making of 'The Goonies'

Film - Dokumentární, Krátkometrážní


1983

Příběhy z temnot

Seriál - Horor, Povídkový, Fantasy

Webster

Seriál - Komedie, Rodinný


1982

Rodinná pouta

Seriál - Komedie, Rodinný


1979

The Facts of Life

Seriál - Komedie, Rodinný


Skladatel

1983

L'amour fugitif

Film


Host

1984

Kids Incorporated

Seriál - Hudební, Komedie, Rodinný

Životopis

Jeffrey Bertan Cohen, B.S., J.D., je americký právník a zakládající člen právní kanceláře Cohen & Gardner. Když byl mladší, diváci jej znali díky dětské roli Chunka z dobrodružné komedie Stevena Spielberga THE GOONIES /1985/.

Cohen se narodil jako Jeffrey Bertan McMahon v Los Angeles a své herecké přijmení převzal po své matce Elaine Cohen. Cohen byl jedno z dětí předčítajících slova soutěžícím v pořadu CHILD'S PLAY /1982-1983/ a v létě roku 1985 se objevil jako celebrita v soutěžním pořadu BODY LANGUAGE /1984-1986/. V roce 1988 propůjčil svůj hlas postavě Grunta v TV animovaném filmu SCOOBY-DOO AND THE GHOUL SCHOOL. Vedlejší postavu Warda si pak zahrál v jeho prozatím posledním rodinném drama filmu PERFECT HARMONY /1991/.

Cohen navštěvoval University of California v Berkeley a titul B.S. v obchodní administrativě získal na Haas School of Business. Stal se prezidentem studentů a byl členem bratrstva Alpha Epsilon Pi. Jelikož byl jako teenager obézní vystavoval své "špeky" na školních utkáních amerického fotbalu a dělal tzv. "truffle shuffle" – natřásání břišními špeky.

Díky režisérovi Richardu Donnerovi získal několik letních brigád jako obchodní asistent filmového studia. Po ukončení studií na Berkeley, absolvoval Cohen v roce 2000 UCLA School of Law a poté se stal  v L.A. právníkem zábavního průmyslu. V roce 2002 zakládá v Beverly Hills právní kancelář Cohen & Gardner.

V roce 1986 byl nominován společnosti Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films na cenu Saturn Award pro nejlepší herecký výkon mladého herce za film The Goonies. Za stejný film i roli byl tentýž rok nominován na cenu Young Artist Award.

Cohenova sestra Eydie Faye je úspěšná scénáristka a herečka. V závěrečné scéně filmu The Goonies na pláži, dostala Faye cameo roli Chunkovy sestry. Bratr Edie Faye je taktéž úspěšným scénáristou. Po získání role Chunka ve filmu The Goonies, dostal mladý Cohen plané neštovice ale i přes tuto nemoc svůj part odehrál perfektně.

Od února 2014 pravidelně přispívá svými právnickými a politickými komentáři do novin Huffington Post a CNBC.

Lukáš "gatuso" Častulík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.