Danna García

Danna García

Osobnostcsfd.cz

Herečka

4. února, 1978, Bogotá, Kolumbie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2024

Buscando a Coque

Film - Komedie


2022

Amor en Navidad

Seriál - Rodinný


2018

Malacopa

Film - Komedie


2016

Ruta 35

Seriál - Krimi, Drama

Las amazonas

Seriál - Drama


2012

Qué bonito amor

Seriál - Hudební, Drama, Romantický

Cielo en tu Mirada, El

Film - Romantický


2010

Někdo se dívá

Seriál - Krimi, Thriller

Bella Calamidades

Seriál - Komedie, Romantický


2008

Traición, La

Seriál - Telenovela


2005

Decisiones

Seriál - Drama, Romantický


2004

Te voy a enseñar a querer

Seriál - Telenovela, Drama, Romantický


2003

Plameny vášně

Seriál - Telenovela, Drama, Romantický


2000

Pomsta

Seriál - Telenovela, Drama, Romantický


1999

Háblame de amor

Seriál - Drama, Romantický


1998

Perro amor

Seriál


1997

Al norte del corazón

Seriál


1996

Día es hoy, El

Film


1995

Victoria

Seriál


1993

Café con aroma de mujer

Seriál - Drama, Romantický

Životopis

Celým jménem Danna María García Osuna je kolumbijská herečka. Jejími rodiči byli Jaime García a Claudia Osuna. O herectví Danna projevila zájem v pěti letech a později začala na základní škole navštěvovat dramatický kroužek, což bylo pro její rodiče jasným impulsem k tomu, aby ji vzali na konkurz. Dívka se následně objevila v několika reklamách a posléze byla obsazována do vedlejších rolí v kolumbijských seriálech a telenovelách, z nichž mezinárodní uznání přinesla Danně role v populární „soap opeře“ Café con Aroma de Mujer (od r. 1993) – souběžně s natáčením tohoto seriálu využila Danna svého hudebního talentu a po boku své sestry se coby zpěvačka stala součástí popové skupiny Café Moreno. Po dvou albech se ovšem skupina roku 1995 rozpadla a mladá herečka se vrátila k hraní v telenovelách.

Tentýž rok pak dostala svou první hlavní roli, a to ve Victorii. Rok poté s úspěchem odmaturovala a chvíli zvažovala, že by nastoupila na vysokou školu. To nakonec zavrhla, byť po natočení Háblame de Amor (od r. 1999) pár měsíců přeci jen ve studiu pokračovala, a to konkrétně na prestižní herecké škole Lee Strasberga v New Yorku. V prosluněném Miami následně natočila novelu Pomsta (od r. 2000). Úloha, která Dannu definitivně zapsala do srdcí diváků, ovšem byla role Normy v oblíbených Plamenech vášně – toto melodrama trhalo rekordy ve sledovanosti, a to jak na televizních obrazovkách v roce 2003, tak i o dvacet let později během uvedení na streamu. Postavu Normy herečka ztvárnila i ve druhé sérii z roku 2022.

Milostné aféry Danna neprožívala pouze v telenovelách, ale i ve skutečném životě. Koncem 90. let randila s Mauriciem Ochmannem, jen aby o rok později pár oznámil rozchod. Od roku 2010 zase krátce chodila s hercem Jonathanem Islasem anebo např. Juliánem Gilem. Poté, co jí s hereckými kolegy štěstí nevyšlo, začala randit s novinářem Ivánem Gonzálezem, kterému roku 2017 porodila v Miami syna. Ten dostal jméno Dante.

Ve volném čase se Danna ráda věnuje Instagramu, kde sdílí fotky ze svého každodenního života. Je také velkou milovnicí psů a má v oblibě filmy s hollywoodskými herci – za své nejoblíbenější označila Leonarda DiCapria a Scarlett Johansson. V červnu 2021 bylo její čisté jmění odhadováno na více než jeden milion amerických dolarů.

Felipe "fiLLthe3DD" S

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.